NA PRVOM MJESTU

Obitelj mu je bila svetinja: Kad su došli blizanci 1978., doma ih je bilo jedanaestero

tomislav miletić/pixsell
29.07.2018.
u 20:40

Moja supruga rekla bi vam da je za dug brak u kući važno imati dva banja (kupaonice), šalio se sa svojom Vesnom

Iako bez glazbe nije mogao zamisliti svoj život, istinska ljubav Olivera Dragojevića bila je njegova obitelj, supruga Vesna i sinovi Dino, Damir i Davor, ali i brojna unučad. Najstarijeg Dinu supružnici Dragojević dobili su 1975. godine, a iako je danas čest slučaj da otac bude prisutan na porodu, Oliver je jednom otkrio da on to nije mogao. 

Oduševio ih stan od općine

– Ja to ne mogu. To je velika tegoba za ženu. Ne znam predstavlja li joj olakšanje to što je suprug pokraj nje. Ne znam. Bolje ju je vidjeti kada nije onako sva nervozna, slomljena... Tu sliku onda pamtiš – rekao je. Tri godine poslije u njihov su splitski dom stigli i blizanci Davor i Damir koji su unijeli dodatno veselje u brojnu obitelj. – Kad su došli blizanci, znači 1978. godine, doma nas je bilo čak jedanaestero. I pas, vučjak. Onda smo dobili nekakav stan od općine i preselili smo se, žena, troje djece i ja. Tada nam je bilo puno lakše. Mogu reći da je Vesna glavna u kući, ali i da svatko ima neki svoj prostor – rekao je kasnije glazbenik koji je postao djed 2008. Njegov sin Dino i njegova supruga Nevena dobili su sina kojeg su nazvali Duje, a Oliver nije mogao sakriti svoje oduševljenje.

– Kako se osjećam? A lipo, kako drukčije? Duje je naš novi čovik, član familije, a ime je dobio zato što je rođen 7. svibnja, na Svetog Duju – rekao je tada Oliver. Ubrzo se obitelj povećala pa su tako Nevena i Dino 2011. dobili i blizance Luciju i Tonija, a i mlađa braća krenula su njegovim stopama. Damir i njegova supruga Vanda 2014. dobili su kćer Margitu, a u ožujku 2017. i sina Vinka. 

Dobar i voljen djed

– Dok se nisu rodili unuci, nisam primjećivao da vrijeme brzo prolazi. Kada ih gledam kako rastu, to me asocira na pšenicu koju posiješ prije Božića i onda iznikne kad treba... – zaključio je Oliver, a na pitanje kakav je djed, popularni je pjevač odgovorio: “Jako volim unuke, obitelj, to ne trebam ni govoriti. Unuci su živahni pa se, iskreno, nakon pola sata umorim od druženja. Zato je kriva ova moja profesija, izgubio sam puno živaca jer surađujem s puno ljudi. U konačnici, mislim da sam dobar djed, vole me. Dobra su oni djeca”.

Iako sinovi nisu krenuli njegovim putem i završili u glazbenim vodama, još postoji mogućnost da unučad jednog dana nastavi ono što je on svih ovih godina odlično radio. Ipak, imaju njegove glazbene gene.

– Unuci slušaju ono što ja radim i skoro su svi bili na nekom od mojih koncerata, samo najmlađa unuka nije jer je još mala, ima tek godinu i pol. Pjevam im i uspavanke, imamo mi neke naše zajedničke rituale – prije nekoliko je godina otkrio slavni Dalmatinac koji je uvijek isticao koliko je ponosan na svoju obitelj.

 

 

Romantik bez povoda

Oliver je nesebično u intervjuima dijelio recept svoje bračne sreće:

– Najvažniji su međusobno razumijevanje i tolerancija. Kako postaješ zreliji, shvaćaš neke svoje pogreške pa ih više ne ponavljaš. I kad se svađamo, mi se svađamo tišinom – govorio je. Slovio je za iznimnog romantika pa je tako još nedavno rekao:

– Još sam u stanju naježiti se na nešto lijepo, pjesmu, riječ, emociju, atmosferu, po tome ću ostati vječni romantičar. Sam je priznao da supruzi Vesni često poklanja sitnice bez ikakva povoda, a ponekad joj znao, priznao je, napisati i ljubavnu pjesmu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?