Službeno potvrđeno

Napokon smo dočekali: WhatsApp najavio nekoliko zanimljivih značajki

WhatsApp
05.07.2020.
u 16:21

U popularnu chat aplikaciju stižu brži način dodavanja novih kontakata, ali i nove značajke za grupne video pozive, novi tamni način rada...

Tijekom nadolazećih tjedana aplikacija WhatsApp bi trebala dobiti više novih značajki, javlja Tportal.hr.

O korištenju QR kodova za brže dodavanje novih kontakata već se dulje vrijeme priča, ali sad bi napokon to trebalo i službeno zaživjeti. Uskoro bi, dakle, skeniranje QR kodova trebalo zamijeniti ručno unošenje brojeva telefona, adresa e-pošte i drugih podataka o novim kontaktima.

Skupni video pozivi trebali bi omogućiti brzo povećanje slike bilo kojeg od maksimalno osam sudionika, a u te će razgovore biti dodana nova sličica putem koje će biti moguće brže ih pokrenuti.

Animirane naljepnice bit će prilično nalik sadašnjim naljepnicama. Razlika će biti u tome što će im biti dodana jednostavna animacija.

U pripremi je novi tamni način rada za izdanja WhatsAppa za stolna računala i web klijente, koji će biti sličan tom načinu rada upogonjenom za mobilno izdanje popularne aplikacije.

Ako ste među korisnicima uređaja s operativnim sustavom KaiOS (ima ga, recimo, Nokia 2720 Flip), moći ćete koristiti značajku Status.

Tamni način rada za web i značajka Status za taj operativni sustav već su dostupni. Značajka povećavanja slike u video razgovorima trebala bi stići tijekom ovog tjedna, dok QR kodove, animirane naljepnice i novo dugme za grupne pozive očekujte tijekom nadolazećih tjedana, piše Verge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije