Španjolac Dabiz Muñoz

Najbolji chef na svijetu posjet svom restoranu opisuje kao vožnju na toboganu smrti

21.09.2022.
u 12:34

Vjerojatno najuglednija gastronomska manifestacija koja uspijeva puna tri dana okupiti na jednom mjestu najbolje chefove svijeta - The Best Chef Awards - vratila se ove godine u Madrid gdje, očito, i pripada jer među 5 najboljih chefova na svijetu čak su 3 Španjolca: Dabiz Muñoz iz ultrapopularnog madridskog restorana DiverXO, koji je drugu godinu zaredom proglašem najbolji chefom na svijetu te legendarni Juan Roca iz restorana El Celler de Can Roca na trećem i Andoni Luis Aduriz iz restorana Mugaritz na četvrtom mjestu. 

U elitnom društvu TOP5 najboljih svjetskih chefova našli su se očekivano i genijalni Rene Redzepi te svjetska kulinarska zvijezda Massimo Bottura. Slovenka Ana Roš, čiji je restoran Hiša Franko s dvije Michelinove zvjezdice 34. najbolji restoran na svijetu po izboru The World's 50 Best Restaurants ove se godine s osvojenim 9. mjestom našla u TOP10 najboljih svjetskih chefova. Naš Hrvoje Kroflin iz restorana Mano2 bio je jedan od nominiranih chefova za ovu prestižnu nagradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije