Pobjednica eurosonga

Jamala dočekana uz ovacije, Moskva poziva na bojkot

Jamala
Anadolija
16.05.2016.
u 07:36

"Pobjeda Ukrajine na Eurosongu 2016. je u potpunosti zaslužena", istaknula je Jamala u izjavi za medije u zračnoj luci

Predstavnica Ukrajine Jamala koje je u Stokholmu donijela pobjedu svojoj zemlji na 61. izdanju Eurosonga, svečano je dočekana na zračnoj luci "Barispol" kraj Kieva.

Uz pljesak, ovacije i cvijeće Susanu Jamaladynovu, 32-godišnju Tatarku s Krima dočekali su brojni prijatelji, članovi obitelji, ukrajinski dužnosnici, fanovi i predstavnici medija, javlja Anadolija.

"Pobjeda Ukrajine na Eurosongu 2016. je u potpunosti zaslužena", istaknula je Jamala u izjavi za medije na zračnoj luci. Podsjetila je kako je mnogo puta čula komentare da njena pjesma nije za takav natjecateljski format, kakav je Eurosong, ali da je Europa pokazala suprotno, podržavajući je.

Ovoj talentiranoj jazz pjevačici bit će dodijeljena i nagrada "People's Artist of Ukraine", najavio je ukrajinski ministar Kulture.

Ukrajina pobijeda na Eurosongu s pjesmom čija je poruka izazvala napetosti sa susjednom Rusijom, koja je prosvjedovala protiv sudjelovanja Ukrajine zbog, kako su naveli "politizacije" teksta, smatrajući da je to suprotno propisu natjecanja. 

Iz Moskve su ocijenili da pobjeda Ukrajine na popularnom glazbenom natjecanju predstavlja pobjedu politike.

"Nije pjevačica Jamala pobijedila niti njena pjesma, već je politika pobijedila umjetnost", izjavio je ruski senator Franc Klincevich koji je Rusiju pozvao na bojkot Eurosonga koji će se naredne održati u Kijevu.

Predsjednik vanjsko-političkog odbora ruskog parlamenta Konstatin Kosachev ocijenio je da je sinoć u Stokholmu pobijedila "geopolitika" i dodao da bi pobjeda Ukrajine mogla "dati krila ukrajinskom rukovodstvu i ugroziti već osetljiv mirovni proces na istoku te zemlje".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije