FANOVI SU LJUTI

Internetom se širi video bolesnog glumca koji je zamalo pao na pozornici: 'Zašto ga sramotite?'

Michael J. Fox
Profimedia
05.06.2023.
u 21:08

Michael J. Fox koji se bori s Parkinsonovom bolesti teško se kreće, a prema videu koji kruži društvenim mrežama čini se da je krivo stao, no nije pao već je uspio završiti na kauču

Glumac Michael J. Fox, najpoznatiji po franšizi 'Povratak u budućnost' u kojoj je glumio Martyja McFlya spotaknuo se na pozornici za vrijeme jednog fan eventa u Philadelphiji. Glumac koji se bori s Parkinsonovom bolesti teško se kreće, a prema videu koji kruži društvenim mrežama čini se da je krivo stao, no nije pao već je uspio završiti na kauču. S obzirom na to da se čuje zvuk činela u videu, moguće je i da je cijela situacija planirana kako bi se publika na događaju nasmijala, no nema potvrde organizatora ovog eventa ni samog Foxa, te se ne vidi širi kontekst videa već samo to da je nezgodno stao. Strani mediji pišu kako je pao, a ispod videa na Twitteru fanovi negoduju. Naime, ne sviđa im se što je video uopće izašao u javnost i pišu kako ispada da se rugaju glumcu koji unatoč bolesti još uvijek radi i pojavljuje se na ovakvim događajima. 

 

 

"Obrišite ovo", "Ne trebate ga ismijavati", "Čemu služi ovaj video?", "Zašto ga sramotite?" samo su neki od komentara fanova.  

 

Foto: Profimedia

 

 Fox je nedavno progovorio o svojoj borbi s Parkinsonovom bolesti, ali i tumorom koji mu je uklonjen s kralježnice. Naime, iako tumor nije bio maligan, otežao mu je hodanje nakon čega je počeo i lomiti udove. Sada je u jednom intervjuu progovorio o svojim poteškoćama.  
- Slomio sam obje ruke, lakat, lice i šaku. Dobio sam i upalu pluća - podijelio je Michael detalje o problemima s kojima se suočio nakon operacije tumora. 
- Neću umrijeti od Parkinsonove bolesti, ali neću doživjeti 80 godina - izjavio je. 

Podsjetimo početkom godine u Portlandu na skupu obožavatelja ponovno se okupila ekipa iz megapopularne franšize 'Povratak u budućnost'. Na skupu se pojavila danas 61-godišnja Lea Thompson koja je igrala Lorraine, stigao je Michael J. Fox (61), ali i Christopher Lloyd, te Tom Wilson (63). Fotku je objavila Thompson koja je napisala:   "Wow, iskreno sam provela najbolje moguće vrijeme s mojom ‘Povratak u budućnost‘ obitelji. Bilo je puno zabavnih trenutaka s obožavateljima, također". 
Mnogi su u komentarima pisali riječi podrške glumcu Michaelu J. Foxu koji se bori s Parkinsonovom bolesti i tumorom, no ne dozvoljava da ga potpuno obuzme i preuzme mu život.

Glumac je tada na plažu stigao u invalidskim kolicima, te se vidjelo da se teško kreće i trpi velike bolove, pa ga je u jednom trenutku zaštitar morao pridržavati. 
Michaelu je, inače, dijagnosticirana Parkinsonova bolest kada je imao samo 29 godina. Iako se već dugo bori s tom bolešću, prije dvije godine dobio je još jednu strašnu dijagnozu. Doktori su mu pronašli tumor na kralježnici koji je ubrzano rastao. Bio je u užasnim bolovima, te je zamalo ostao nepokretan. 
– Mogao sam ostati paraliziran da me nisu operirali – kazao je Fox koji se podvrgnuo opasnom zahvatu. Liječnici su morali biti izuzetno oprezni jer je tumor bio blizu leđne moždine. 

Operacija je, srećom, bila uspješna, no oporavak je trajao mjesecima. Fox je morao naučiti ponovno hodati. Mislio je da je najgore prošlo pa je prihvatio pojaviti se u filmu redatelja Spikea Leeja. Na dan snimanja pao je u kuhinji i slomio ruku. 
– U tom trenutku puknuo sam. Naslonio sam se na zid u kuhinji i čekao kola hitne pomoći. Pomislio sam: "Sada sam na dnu. Gore ne može!" – rekao je glumac i nastavio: – Propitkivao sam sve: "Za mene na ovom svijetu nema više ničega, samo žalost i bol." Bilo mu je teško misliti pozitivno. Mislio je da je običan prevarant kada ljudima govori da će "sve biti bolje".

– Parkinsonova, moja leđa, moja ruka, još uvijek ima ljudi kojima je mnogo teže nego meni, kako ću im pogledati u oči? – pitao se Fox. A onda mu je sinulo.  – Optimizam je nešto što se rađa iz zahvalnosti. A ono što slijedi jest prihvaćanje. Ja sam prihvatio da je moja situacija takva kakva jest, što ne znači da ne može biti bolje – tvrdi glumac. Michael će uskoro napuniti 60 godina te je potpuno fokusiran na svoju obitelj. Uživa u braku sa suprugom Tracy Pollan s kojom je od osamdesetih i fokusiran je na svoju djecu sina Sama, blizanke Aquinnu i Schuyler te najmlađu kći Esme. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?