‘Akustik’ u Mostaru

Hari Mata Hari u stilu okrunio mini-turneju

31.12.2016.
u 08:00

Vrlo uspješnu mini-turneju pod nazivom “Akustik” Hari Mata Hari okrunio je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. U ugodnom ambijentu Hari je, uz pratnju deseteročlanog sastava, održao sjajan koncert koji je, osim pjesama sa zadnjeg albuma “Ćilim” sadržavao i njegove najveće hitove, pokoju sevdalinku te Varešanovićevu najdražu pjesmu “Ostala si uvijek ista”. Hari se prisjetio i dvojice kolega kojih više nema među živima, riječ je o Toši Proeskom i Kemalu Montenu, a spomenuo je i Mikija Bodlovića, Mostarca koji je za njega skladao neke od važnijih pjesama i bio član njegova benda do odlaska u SAD.

“U Mostaru nisam bio deset godina i drago mi je što je ovaj grad, uz Zenicu i Tuzlu, prethodio velikoj turneji “Ćilim” na koju krećem 2017. godine. Odavno sam imao želju uraditi nekoliko koncerata u kazališnim prostorima. Mislim da je to dobro za cjelokupan bend, a meni je na neki način i lakše raditi koncerte u ovakvim prostorima”, rekao je Varešanović. Velika turneja “Ćilim” kreće iz Spensa iz Novog Sada, nakon čega slijede Beograd, Skoplje, Zagreb i kao veliko finale koncert u Sarajevu.

Hajrudin Hari Varešanović estradnu karijeru započeo je krajem 1970-ih u sarajevskoj skupini Zov, da bi je nastavio u popularnim Ambasadorima. Kao frontmen te skupine postiže veliki uspjeh pjesmom “Golubica”.

Sredinom i koncem 1980-ih njegov bend Hari Mata Hari počinje pohod na jugoslavenske top-ljestvice. Iza njega je do danas petnaest albuma, prodanih u milijunskim tiražama.

Hari Varešanović je zajedno s grupom Hari Mata Hari četiri puta nastupao na nacionalnim izborima za Pjesmu Eurovizije. Najveći uspjeh izborio je 2006. godine u Ateni s pjesmom “Lejla” osvojivši treće mjesto.•

Kralj bevande, pjevač Mladen Grdović ponovno je opravdao svoju titulu. Naime, u noći sa srijede na četvrtak u Zadru je vozio u alkoholiziranom stanju i opet je skrivio prometnu nesreću.

Iz PU Zadarske potvrdili su kako je 58-godišnji vozač pod utjecajem alkohola upravljao Jaguarom zadarskih registarskih oznaka te je, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, prednjom lijevom bočnom stranom vozila udario u betonski zid ogradu jednog dvorišta u Ulici Denisa Bajla u Arbanasima.

Pjevača je Hitna pomoć prebacila u Opću bolnicu Zadar gdje su liječnici utvrdili kako ima lakše ozljede glave te da u krvi ima 3,61 promila alkohola. Mladen je pušten na kućnu njegu, a policija će podnijeti optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje u pijanom stanju.

Grdović, na žalost, iza sebe ima bogatu povijest vožnje u pijanom stanju i ovo je peti put da ga je policija uhvatila u takvom stanju, a količinom promila alkohola ovaj put je oborio osobni rekord.

Prije dvanaest godina je s 2,7 promila alkohola vozio svoj crveni Ferrari, vrijedan oko 200 tisuća eura, i doživio sličan scenarij kao i prije tri noći. Vozio je brže od dopuštenog i prešao je na suprotni kolnički trak, udario u vanjski betonski zid obiteljske kuće, a nakon toga i u rasvjetni stup. Nakon nesreće Grdović je rekao kako je popio dvije-tri bevande i zbog toga su mu reakcije za volanom bile spore. Policija mu je tada oduzela vozačku i dobio je prekršajnu prijavu zbog vožnje u pijanom stanju te izazivanja prometne nesreće. Tri godine poslije Mercedesom 500 CL u poslovno-industrijskoj zoni Gaženica oko 1.50 sati prešao je u lijevi kolnički trak i udario u betonski zid. Tada je razbio automobil vrijedan oko 130 tisuća eura. Dvije godine Mladen je bio pristojan za volanom, a onda je jedne večeri u zadarskoj Varoši pijan vozio svoj Jaguar i rušio pri tom stolice i stolove na terasama kafića.

Policija ga je za volanom pijanog zaustavila i 2010. godine i tada su mu izmjerili 3,08 promila alkohola u krvi, oduzeli su mu vozačku i platio je kaznu od pet tisuća kuna. U betonski stup pijan se zabio Jaguarom i 2013. godine i tada mu je izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi. Prošle godine u ožujku crnim Mercedesom CL 500 Mladen je izletio na nogostup, oborio prometni znak te udario u jedno vozilo parkirano uz cestu.

Mladen se u nekoliko navrata uz stručnu pomoć pokušao riješiti svoje ovisnosti o alkoholu, ali ni liječenje, ni novčane kazne, ni deseci tisuća kuna štete na automobilima nisu ga očito spriječili da se ostavi poroka, barem dok vozi. Ljubav prema skupocjenim vozilima i piću čak je i opjevao u pjesmi “Crveni Ferrari”, a o svojim pijanstvima i vožnji Grdović kaže:

– Nije mi svejedno kad se razbijem. Ipak sam ja dobroćudan, ali i da sjednem na bicikl, pao bih. Ipak smatram se solidnim vozačem. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?