Do 5. ožujka

Film o generalu Gotovini: Danas počinje snimanje u okolici Livna

25.02.2017.
u 09:00

Nakon snimanja početnih kadrova filma “General” , ekipa Kiklop filma prebacila se s obronaka južnog Velebita na područje livanjske općine gdje će ostati do 5. ožujka ove godine.

S obzirom na to da je general Gotovina dio svog ratnog puta proveo kao zapovjednik na livanjskom ratištu, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević i predstavnik Koordinacije braniteljskih udruga Dragan Konta dali su osnovne informacije članovima produkcijskog tima. Općinski načelnik Luka Čelan hrvatskim je filmašima obećao punu podršku i pomoć u realizaciji tog zahtjevnog projekta.

Devetnaest tjedana snimanja, stotinu glumaca te više od tisuću statista na mnogobrojnim lokacijama samo su neki podaci o HRT-ovu megaspektaklu “General”, igranome filmu i televizijskoj seriji od osam nastavaka, koji će govoriti o životnome i ratnome putu hrvatskoga generala Ante Gotovine. Projekt će nastati prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”.

U naslovnoj je ulozi Goran Višnjić, a temeljnu glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Pomoćnik redatelja je Kristijan Milić, poznat i kao redatelj filma “Broj 55”, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata. Za produkciju je zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak. Nakon Livna produkcija filma seli se na područje Ploča.

Snimanje će trajati od 20. veljače do 20. srpnja, a emitiranje televizijske serije na Hrvatskoj radioteleviziji predviđeno je tijekom 2018. godine.•

Mlada mostarska grupa Sinergija snimit će duet s popularnim pop pjevačem Željkom Samardžićem.

Kada se mostarski talenti spoje, nastaje nevjerojatna glazba, a to će sigurno dokazati i novi duet koji rade glazbeni velikan, rodom iz Mostara, te grupa Sinergija koja već godinama zabavlja publiku diljem BiH, ali i regije. “S ponosom možemo reći da snimamo duet sa Željkom Samardžićem! Drago nam je što se ostvarila ova suradnja. Ni mi sami još uvijek ne vjerujemo da imamo priliku raditi s jednim takvim pjevačem koji ima toliko hitova. Od samog početka našeg sviranja pa sve do danas njegove pjesme su se provlačile kroz naš repertoar”, rečeno je iz Sinergije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije