Miroslav Škoro u Posavini

Doći će bolje vrijeme kad ćemo odgajati svoju djecu u našoj domovini

23.07.2017.
u 08:00

Nakon četiri godine, Miroslav Škoro ponovno je zablistao u Posavini. Veličanstvenim koncertom na otvorenom obogatio je i uveličao proslavu 19. rođendana općine Domaljevac - Šamac. Koncert je bio protkan humanim nitima i bila je to prigoda da se promoviraju udruga, Dan općine i cijela Posavska županija. Organizator koncerta HVIDR-a općine Domaljevac - Šamac poklonio je općini koncert za rođendan, a dio prihoda usmjerili su Domu zdravlja Domaljevac i za štićenike Kuće nade u Odžaku koji su plesom ispred pozornice probudili emocije blizu 2000 posjetitelja.

Poruka braniteljima

Prepoznatljiva glazba i prekrasni Škorini stihovi prostrujali su posavskom ravnicom i kroz toplu noć Posavinom širili pozitivnu energiju. Reakcija publike bila je fantastična i svi su zdušno prihvatili Škorinu predstavu i poruku koncerta.

- Braniteljima u Bosanskoj Posavini poručujem da se ujedine i da ne misle kako je njihova žrtva bila uzaludna. Prevažno je danas da ne zaboravimo tko smo, otkud smo i da ne zaboravimo svoj jezik i kulturu, posebice u ovom kraju. Da ne zaboravimo na sve ljude koji su ostali ovdje, kako im je potrebna sva podrška da tu i ostanu, a da ove koji su otišli u potrazi za boljim životom na neki način podsjetimo na njihove sugrađane i prelijepu pitomu ravnicu.

Pa gdje ima na svijetu bolje mjesto od rodnog kraja. Doći će bolje vrijeme kad ćemo svi skupa odgajati svoju djecu u našoj domovini i neće biti potrebe za iseljavanjem - poručio je Škoro u jednom dahu i nastavio:

- Mi ne možemo riješiti probleme Doma zdravlja ili osoba s posebnim potrebama, ali upozorili smo na njih i prikupili inicijalna sredstva. Ustvari, mi smo vatrogasno vozilo koje zavija sirenama, ali sirena ne gasi vatru.

Humana akcija

Ravnatelj Doma zdravlja Domaljevac Mario Pranjić zahvalio je članovima HVIDR-e Domaljevac - Šamac, kao i svima koji su dali svoj prilog humanoj akciji te naglasio da će sredstva biti iskorištena za nabavu vozila za patronažnu skrb pacijenata. Prije početka koncerta Škoro se sa svojim glazbenicima poklonio poginulim braniteljima općine Domaljevac - Šamac i kraj spomen-obilježja položio cvijeće i zapalio svijeću za sve žrtve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?