KAKAV OBRAT

Dao otkaz Čoliću pa kasnije jednim pozivom promijenio njegovu karijeru

Miranda Cikotić/PIXSELL
24.06.2019.
u 07:51

Kornelije Kovač je ispričao kako je Zdravku Čoliću najprije dao otkaz, ali kasnije je od njega napravio i zvijezdu.

Kornelije Kovač poznati je skladatelj koji je surađivao s glazbenicima iz cijele regije pa tako i sa Zdravkom Čolićem. 

U jednom intervju koji je dao za Nedeljnik Kornelije je ispričao kako je Zdravku Čoliću najprije dao otkaz, ali kasnije je od njega napravio i zvijezdu. Blic iz tog intervjua prenosi kako je Kornelije otpustio Čolića iz Korni grupe i objasnio je kako je smatrao da Čola s tako dobrim glasom nije adekvatan pjevač za repertoar koji je imala Korni grupa.  

- Rekao sam mu tada da je on odličan solo pjevač, ali ne za grupu. Zdravku nije bilo drago zbog toga što je čuo ali nije se naljutio. Vrlo brzo poslije 15 dana kada se iz Beograda vratio u Sarajevo nazvao sam ga i rekao sam mu da dođe do mene na razgovor i da ćemo zajedno raditi pjesme - ispričao je Kovač.

Nije tada Kornelije ni slutio kakvu će popularnost uživati Čolić i dodao je kako je Čolić imao uspjeha u svemu čega se dotakao. 

-  Znao sam da će imati uspjeha, ali nisam slutio koliki će taj uspeh biti. Imali smo prijateljski odnos. Napravili sam pošteni ugovor, više usmeni dogovor jer nismo ništa potpisivali. To je značilo da kada krene suradnja, ide pet mojih pjesama na albumu, i pet od drugih skladatelja ali i da ja sudjelujem u odabiru. - izjavio je.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije