Dance World Cup

Članice Balet Mostar Arabesquea izborile svjetsko finale u Bragi

11.03.2019.
u 13:47

Članice Balet Mostar Arabesquea s izdvojenim odjeljenjem u Širokom Brijegu proteklog su vikenda na Dance World Cup kvalifikacijama u Zagrebu osvojile pet zlatnih pehara i jedan srebrni u šest grupnih koreografija u klasičnom baletu i modernom plesu.

U grupnim koreografijama svjetsko finale u portugalskom gradu Bragi od 28. lipnja do 6. srpnja plasirale su se četiri grupne koreografije: On the Beautiful Blue Danube, Garland Waltz, Cipolino i Water Spell; duo Kitri (Sara Zelić i Lucija Zovko) i pet solo: Lora Trolić - mini solo balet, Merima Kulukcija - mini solo balet, Klara Ozvatić - children solo balet, Eva Schafer - character dance i Lana Kožul - junor modern dance.

Profesorica Arleta Ćehić, umjetnička direktorica i koreografkinja Balet Mostar Arabesque, nije krila svoje zadovoljstvo povodom ovog uspjeha koji je, kako je kazala, rezultat vrijednog i discipliniranog rada u nimalo lakim uvjetima.

Balet Mostar Arabesque djeluje od 2006. godine i svojim je postojanjem, koreografskim promišljanjima, kostimima i scenskim nastupima bitno utjecao na plesnu scenu u Mostaru i šire. 

Iza sebe ima mnoga svjetska natjecanja, suradnju sa sarajevskim Narodnim pozorištem, njujošrkom plesnom skupinom Carolyn Dorfman Company, Richardom Montezom, a tradicionalno su prisutne na otvaranju Večernjakova pečata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije