GLUMAČKA DIVA

Bojana Gregorić Vejzović objavila sliku svoje majke Božidarke Frajt koja je proslavila 81. rođendan, komentari ne staju

10.11.2022.
u 08:08

Nataša Janjić Medančić napisala je da glumačkoj divi čestita rođendan od srca, Nina Badrić napisala je da je majka prekrasna, Sementa Rajhard ostavila je emotikon srca, a pjevačica Elis Lovrić otkrila je da se sjeća kako ju je ohrabrivala kad je bila primljena na glumu na Akademiju i da joj je to puno mi je to značilo

Glumica Bojana Gregorić Vejzović (50) iznenadila je pratitelje novom fotografijom svoje majke, glumačke dive, Božidarke Frajt. Božidarka je naime, proslavila 81. rođendan, a Bojana joj je posvetila i status.  

"Osamdeset prvi…olalaa! Živio mamek!" napisala je uz fotku svoje majke Gregorić Vejzović.


Slika je skupila više od 2000 lajkova, a ubrzo su se počeli nizati i komentari Bojaninih kolega, prijatelja i pratitelja. Nataša Janjić Medančić napisala je da glumačkoj divi čestita rođendan od srca, Nina Badrić napisala je da je majka prekrasna, Sementa Rajhard ostavila je emotikon srca, a pjevačica Elis Lovrić otkrila je da se sjeća kako ju je ohrabrivala kad je bila primljena na glumu na Akademiju i da joj je to puno mi je to značilo.  

Glumačka diva Božidarka Frajt iza sebe ima dugi niz filmskih televizijskih i kazališnih uloga. Glumom se počela baviti kada je imala samo 19 godina, a cijelog života taj posao radi s istom strašću.Iz prvog braka ima sina Tomislava, a Bojanu dobila u braku s producentom Borisom Gregorićem. Razvela se i od njega, a nakon toga je u centru Zagreba odgajala svoju djecu i nastavila graditi glumačku karijeru.  

Inače, Bojana se nedavno objavom na svojem Instagramu oprostila od svog svekra, slikara, grafičara, ilustratora i dizajnera Fadila Vejzovića koji je prošlog tjedna preminuo u Zagrebu. Bojana je objavila Fadilovu fotografiju te fotografije nekoliko njegovih djela te uputila poruku.  

- Dragi naš deda Fadil, falit ćete neizmjerno, nosimo vas u našim srcima zauvijek! Dok slikate nebeskim platnima nek vas čuva vaša Galatea, do naših ponovnih susreta u prostranstvima svemira - napisala je. 

Podsjetimo, Bojana je u braku s Fadilovim sinom Enesom, a nedavno se cijela obitelj okupila na izložbi u zagrebačkoj Galeriji Račić gdje je Fadil postavio svoju posljednji izložbu Tijelo Svijet. Uz slikara su tada ponosno stajali sinovi Enes i Mak te snahe Bojana i Nevena Rendeli te unučad.  

Fadil je preminuo u 80. godini života nakon teške bolesti. Vejzović je diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Raula Goldonija. Postdiplomski studij grafike i slikarstva završio je u Nürnbergu u Njemačkoj, a punih je desetak godina bio i art direktor u popularnom magazinu Start. 

Bavio se i ilustracijama knjiga, a prije tri godine objavio je zapaženu ilustriranu knjigu prema pjesmi Arsena Dedića "Kuća pored mora". Izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Bio je omiljeni slikar vrlo raznorodnog opusa, u kojem je bilo i portreta i pejsaža, ali i njegovih prepoznatljivih aktova u kojima je istraživao lik mitske Galateje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije