Zastupnici odlučuju

Senatorima se plaća svaka sjednica, a za dodatak 336.460 KM

kuzmanović
Dean Moconja
07.05.2010.
u 11:17

Senatori po zakonu u RS-u imaju pravo na senatorski dodatak po održanoj sjednici u visini prosečne neto-plaće zaposlenih

Za provedbu zakona o Senatu RS-a, koji će u formi prijedloga biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Parlamenta RS-a, za ovu godinu potrebno je 336.460 KM, i to 173.360 KM za senatorski dodatak, 115.100 KM za poreze i doprinose, a 48.000 KM za putne troškove. - Budući da je proračunom RS-a za ovu godinu za ove namjene već odobreno 647.150 KM, ostvarit će se ušteda od 310.690 KM, navedeno je u obrazloženju prijedloga koji će zastupnici razmatrati uskoro.

Prema ovom zakonu, senatori imaju pravo na dodatak po održanoj sjednici u visini prosječne neto-plaće zaposlenih u RS-u koja je isplaćena u prethodnoj godini, kao i pripadajuće troškove za dolazak na sjednicu. To se odnosi na rad u pripremama sjednica, u radnim tijelima Senata i nakon sednice te se isplaćuje po održanoj sjednici, a ne isplaćuje se senatoru koji neopravdano ne nazoči sjednici. SAdašnji zakon o ne propisuje da je predsjednik RS-a član Senata, iako predsjedava sjednicama, pa se ovim izmjenama i dopunama propisuje da je predsednik član Senata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?