mrkić priredio teren

Šef srpske diplomacije ugovarao sastanak Josipović – Nikolić?

'01.03.2012., Ured predsjednika, Pantovcak 241, Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic sa suprugom Tatjanom svecano je docekap predsjednika Republike Austrije Heinza Fischera sa suprugo
'Goran Stanzl/PIXSELL'
06.03.2013.
u 08:38

Ivan Mrkić kazao je da je Josipović "vrlo jasno izražavao svoju spremnost da se susretne s predsjednikom Nikolićem"

Šef srpske diplomacije Ivan Mrkić u izjavi beogradskoj Politici koju prenose brojni mediji u Srbiji dao je naslutiti da je njegov posjet Zagrebu bio prilika i za dogovor susreta hrvatskog i srpskog predsjednika Ive Josipovića i Tomislava Nikolića koji se još nisu sastali od kada je Nikolić izabran za predsjednika i čijoj inauguraciji hrvatski predsjednik nije nazočio.

Mrkić je rekao da je s Josipovićem razgovarao o nestalima, problemu izbjeglica i mogućem povlačenju tužbi za genocid koje su Hrvatska i Srbija podnijele na Međunarodnom sudu pravde u Haagu, a upitan je li Josipović spominjao svoj eventualni susret s Nikolićem, Mrkić je odgovorio da je "on vrlo jasno izražavao svoju spremnost da se susretne s predsjednikom Nikolićem", na što su novinari utvrdili kako do sada nije bilo tako, i da je "Josipović tražio od Nikolića da se prvo odrekne svoje četničke prošlosti".

– Ništa od toga nije spomenuto. Najsrdačnije je pozdravio predsjednika Nikolića. Bio je vrlo konstruktivan u želji za poboljšanje odnosa. Podupro je Srbiju u svakom pogledu, rekao je da nam Europska unija treba dati datum, da smo to zaslužili. To je njegova pozicija u odnosu na Srbiju – objasnio je Mrkić dodajući kako je sve što se događa između vlada u Beogradu i Zagrebu "pripremni rad na susretu dvojice predsjednika koji će doći sam od sebe ako stvorimo uvjete" te ocijenio kako "ne postoji otpor susretu na vrhu, pogotovu nije postojao s naše strane".

>>'Neka se Tomislav Nikolić odrekne titule "četničkog vojvode" '

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije