NAKON IZBORA U SBŽ-u

SDP na putu da eliminira Hrvate iz vlasti u Federaciji

skupstina
VL FOTO
11.01.2011.
u 09:53

Lagumdžija je dobio još jednog izaslanika u federalnom Domu naroda preko NS Radom za boljitak, a još mu nedostaje samo jedan kako bi mogao formirati vlast bez stranaka koje su dobile 90 posto glasova hrvatskog biračkog tijela u BiH

Konstituirajuća sjednica Skupštine Srednjobosanske županije završena je kasno sinoć i na njoj su izabrani izaslanici u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Predsjednica Kluba Bošnjaka Halima Crnica iznijela je, pozivajući se na poslovnik, zaključak i za govornicom rekla da je 16 zastupnika potpisalo razrješenje predsjedavajućeg Skupštine SBK Mirka Batinića radi prekoračenja ovlaštenja, te da je na njegovo mjesto ovlašten zastupnik Nikola Simić.

Ona je istaknula da su zastupnici svojim potpisom potvrdili da žele nastavak sjednice. Nakon toga poslanici dva HDZ-a ostali su u velikoj sali gdje se sjednica i održava, dok su svi ostali otišli u malu salu da nastave sjednicu.

Prema riječima predsjednika Županijskog odbora HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića, ovo je početak nove situacije koju ova županija nije zapamtila.

On je dodao kako se neće miriti s tim, da će poduzeti sve što je u njihovoj moći da putem demokratskih institucija ove države dokažu da je ova sjednica imala potpuno nelegalan tijek i da se tako i završila.

Klub Hrvata odmah na početku sjednice zatražio je njen prekid, a Josip Kvasina, predsjednik Kluba Hrvata rekao je da se ne osjeća sigurno, jer ima indicija da neko onemogućava da se radi punim kapacitetom.

I pored toga što su se pozivali na pravo zaštite vitalnog nacionalnog interesa, Kvasina je zatražio i zaštitu policije, te da svi napuste sjednicu, a da samo zastupnici ostanu.

Sjednica Skupštine je nastavljena pod predsjedavanjem Nikole Simića. Dva HDZ-ova izslasnika i jedan izaslanik NS Radom za boljitak izabrani su u Dom naroda Federacije BiH.

Na ovaj način Lagumdžija je dobio još jednog izaslanika u federalnom Domu naroda preko Narodne stranke Radom za boljitak, a još mu nedostaje samo jedan kako bi mogao u ovom entitetu formirati vlast bez stranaka koje su dobile 90 posto glasova hrvatskog biračkog tijela u BiH.

Ključne riječi

Komentara 4

LP
Ljubomir Pavlovic
12:15 05.05.2011.

Gospodo HDZ-ovci jeste li se zapitali tko je doveo Hrvate u ovakvu poziciju? Vi koji ste na vlasti 20 godina. Onaj koji vodi politiku jednog naroda mora imati i mudrosti očito Vi to nemate i sramota je da se i dalje pojavljivate da vodite H. narod. Sreća pa se nađoše dvije stranke koje će voditi ovaj narod pravim putem.

PA
park
11:52 11.01.2011.

Mislim da će na kraju HDZ_e izgubiti bitku sa SDP_om ,samo iz jednog jedinog razloga, fokusirali su se samo na opstrukciju , za razliku od njih SDP ima cilj pa kakav takav. Kad naprave vlast u Federaci ,na državnom nivouu bez njih i SDA nema potrebne većine, ako mislite da će Radončić biti jezičak na vagi grdno se varate. Uvidjevši novu vlast u FBiH , Dodik će se brzo okrenuti \"praktičnim \"stvarima, a to je budžet iz kojeg on vuče značajna sredstva ,a RS vapi za novim parama. Na kraju SDP je puno lukavi i mudri nego što svi misle, imaju svoj stav ,puno se ne exponiraju u javnosti i imaju vjerne potpisnike platforme. Suština je u tome da će pobjediti onaj čije partnerstvo sa drugim strankama bude \"iskrenije\" i čvršće , a po svemu sudeći \"platformaši\" imaju bolju startnu poziciju.

KI
kitikat
19:35 11.01.2011.

sve je ovo uredu,nemoze manjina upravljati vecinom,dakle,SPD-buducnost pripada tebi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?