PRIJEVARA

SDP i SDA obmanuli diplomate!

lideri
VL FOTO
01.10.2011.
u 10:41

SDP i SDA jedini krivci za nedogovor, tvrde iz dva HDZ-a, SNSD-a i SDS-a

Čelnici dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini Dragan Čović i Božo Ljubić imali su posljednjih dana niz sastanaka sa stranim diplomatima kako bi objasnili da su bošnjački političari Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić najodgovorniji za krizu oko neuspostavljanja državnog Vijeća ministara. Istovjetne tvrdnje iznijela su i dvojica sugovornika iz Brčkog, čelnici SNSD-a Milorad Dodik i SDS-a Mladen Bosić tvrdeći da više ne vrijede ustupci za dvije bošnjačke stranke SDP i SDA.

Hrvati već popustili

No, unatoč tome što su usamljeni u tvrdnjama Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić, strani diplomati akreditirani u Sarajevu nasjeli su na istovjetne obmane bošnjačkih stranaka, uostalom kao i pri uspostavi federalne Vlade kada je čak dopušteno i da se prekrši Ustav i Izborni zakon te ponište odluke Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) i Suda BiH koji je odbio ovjeriti mandate izaslanicima federalnoga Doma naroda prije popune gornjeg doma. Tada su pravni ‘eksperti’ ocijenili kako trećina od 17 hrvatskih izaslanika iznosi pet. Naime, samo pet Hrvata glasovalo je za nelegalnu vladu i predsjednika, a ne Ustavom propisanih šest. Po istome se receptu nastoji krivotvoriti politička volja Hrvata u Vijeću ministara. Tako je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović optužio u razgovoru s njemačkim diplomatom Nikolausom Graf Lambsdorffom čelnika većinskog bošnjačke stranke SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju da je najodgovorniji za propast pregovora oko uspostave novog Vijeća ministara BiH na sastanku održanom u Brčkom. “Mi smo učinili sve da se razgovori završe u Brčkom.

Hrvatski ustupci

Hrvatske stranke napravile su ustupak prihvaćajući najlošije resore u Vijeću ministara. I kada se činilo da je sve dogovoreno, onda je gospodin Lagumdžija dodatno zatražio da popuni hrvatska mjesta, na što mi nismo pristali”, rekao je Čović. Lambsdorff je, inače, posebni izaslanik za jugoistočnu Europu, Tursku i države EFTA-e u njemačkom ministarstvu vanjskih poslova. Čović je dodao da dva HDZ-a koja sudjeluju u razgovorima više neće dopustiti da Lagumdžija, koji predvodi bošnjački politički blok sa SDA, po uzoru na izbor hrvatskog člana bh. Predsjedništva (Željko Komšić) ili Vladu FBiH nakon posljednjih izbora isključi Hrvate iz Vijeća ministara.

Komentara 30

OL
oluja1995
12:56 01.10.2011.

Mi Hrvati B i H moramo gledati u budućnost i naš opstanak u B i H.Znam da su se desile ružne stvari u prošlosti.Dali se je posavina mogla obraniti pod najezdom tako jake naoružane sile,stim da je ravničarski dijel,nisam siguran?Sigurno Posavinu nisu izdali Hrvati B i H.Hrvati koliko nas je ostalo tu moramo biti jedinstveni a jedinstveni možemo biti samo uz H D Z,sigurno nemožemo postići svoje jedinstvo u HSP-u,Lijanovićima ,Komšićima i sličnima.HDZ je pravijo pogreške ali sad nije vrijeme da ih napuštamo i da se djelimo na nekakve male usitnjene Hrvatske stranke,to samo koriste naši neprijatelji a imamo ih.Mene nezanima koga biraju Muslimani za svoje predstavnike ,koga biraje Srbi za svoje,ja ne želim birati njima njihove predstavnike vlasti.Isto tako me jako zanima zašto su Muslimani opterećeni nama ,žele uvjek oni odlučivati koji kao Hrvat će zastupati Hrvate,mene nezanimaju niti njihove stranke,jesuli prave?Jesuli ekstremne to mene nezanima ,samo želim da si mi izaberemo svoje predstavnike ,pa bili i loši mi smo ih izabrali.Kad dođe neko bolje vrijeme možda će doći i bolji ljudi koji će više štititi interes nas Hrvata u B i H.

OL
oluja1995
13:08 01.10.2011.

Još jednom tvrdim da moramo biti jedinstveni i da moramo biti tamo gdje nas je više,nesmijemo biti podjeljeni na više malih stranki ,to koriste drugi i žele nas podjeliti.Moramo surađivati sa onima koji podupiru naše stavove pa makar to bio i Dodik i njegova stranka.Neznam zašto Muslimani toliko komentiraju nas i ovaj portal.Ja nikad nisam otvorijo njihov Avaz ili nešto slično a niti nakraj pameti mi nije bilo da komentiram njihov izbor njihovih predstavnika niti njihovih stranaka.

CI
cinbenik
11:09 01.10.2011.

HDZe je ucinio sve,kao sto je ucinio sve da Brcko bude u federaciji BiH isto toliko koliko i Dodik.Zacudjujuce je da uopce imaju biraca u Posavini kada se zna sta je HDZe uradio Posavini,a pogotovo braniteljima.Sada vladaju preko svojih sluga koje su utalili u HDZe upravljanje i vodjenje na njihov nacin,a na stetu Hrvata i hrvatske.Valjda ce se istrage preseliti iz Hrvatske i na HDZe Bih i HDZe 1990,a tako i dokaze istina o izdaji Posavine i drugih dijelova Bosne.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?