Kraj puta?!

Satelitima prate Gadafija, pronašli ga u južnoj libijskoj pustinji

gadafi
Reuters
14.10.2011.
u 10:37

– Kada Sirt bude oslobođen, naši borci napast će i samog Gadafija – naglasio je potpredsjednik vijeća.

Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće tvrdi da se svrgnuti vođa Moamar al-Gadafi nalazi u pustinji na jugu zemlje te kako je samo pitanje vremena kada će biti uhvaćen.

Abdul Hafiz Ghoga, potpredsjednik vijeća, potvrdio je za Al Jazeeru da pukovnika Gadafija već neko vrijeme prate putem satelita i kako se trenutačno nalazi južno od Sabhe.

– Informacije o njegovu boravku u južnoj pustinji potvrđene su. Iz mjesta u mjesto prati ga konvoj njegovih najbližih pomoćnika i tjelesnih čuvara – otkrio je Ghoga. Dodao je i da je primarni zadatak boraca zauzeti cijeli Sirt.

– Kada Sirt bude oslobođen, naši borci napast će i samog Gadafija – naglasio je.

Inače, zapovjednici vojske vijeća pomaknuli su linije borbi u pukovnikovu rodnom gradu, a tenkovi koji su ušli u grad s male udaljenosti gađaju zgrade u kojima još opstaju Gadafijevi lojalisti. Okruženi i odsječeni od svijeta, lojalisti se ne žele predati, a na snažno topništvo vojske vijeća odgovaraju malokalibarskim oružjem i granatama na raketni pogon.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije