ŽDRIJEB

Sarajevo i Zrinjski otvaraju sezonu duelom na Koševu

Ždrijeb
28.06.2013.
u 09:30

Vitez će kao domaćin igrati na Kamberovića polju, Mladost u Bijeljini

U hotelu Park u Vogošći jučer su izvučeni parovi za novo nogometno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Ligi gordog, bogatog i opširnog imena – BH Telecom Premijer liga. Zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, na kojem će, izvjesno je, nastup izboriti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, prvenstvo će krenuti već 27. srpnja.

Derbi u Sarajevu

U prvom kolu sastaju se: Čelik – Borac, Olimpic – Leotar, Mladost – Široki Brijeg, Velež – Slavija, Rudar – Radnik, Zvijezda – Željezničar, Travnik – Vitez i Sarajevo – Zrinjski. Da ne analiziramo dalje, jer svatko će svakome biti domaćin i kod svakoga gostovati u prvenstvenom maratonu od trideset kola, recimo samo da nam se u prvom kolu kao najzanimljiviji čini susret na Koševu, gdje igraju dva kluba, sudionici Uefinih natjecanja, te da aktualni bh. prvak Željetničar u obranu naslova kreće na Banja Ilidži u Gradačcu. Dodajmo i da su ispale, Gabeljanskog Goška i Gradinu iz Srebrenika zamijenili Vitez i Mladost iz Velike Obarske. Vitez, koji će kao domaćin igrati u Zenici na Kamberovića polju, u prvom kolu gostuje kod susjeda u Travniku, dok će Mladost ugostiti Široki Brijeg na stadionu Radnika u Bijeljini.

Kreću i kadeti i juniori


Oba novaka nadaju se kako će tijekom jeseni ukloniti nedostatke na svojim stadionima i dobivanjem licencije što prije tamo nastaviti igrati kao domaćini. Recimo i da paralelno sa seniorskim prvenstvom kreće i prvenstvo kadeta i juniora, po istom rasporedu, ali s obrnutim domaćinstvom, pa za njih nije bilo posebnog izvlačenja.

Iz tabora premijerligaša stižu dvije vrste vijesti – o početku priprema, te o promjenama u igračkom kadru i stručnim stožerima. Prozivke i prve treninge svi su već obavili, neki, osobito sudionici euronatjecanja već odigrali prve prijateljske utakmice (Široki – Željezničar 2:2, Zrinjski – Široki 0:0, Sarajevo – Maribor 1:3, Sarajevo – Rostov 0:1...). Do prvih utakmica prvog pretkola malo je vremena za Zrinjski i Sarajevo (5. srpnja, uzvrati, uzvrati 12. srpnja), dok su prvak Željezničar i pobjednik Kupa BiH Široki u povoljnijoj poziciji jer su u prvom pretkolu slobodni (18. i 25. srpnja).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije