GRčka

Santos više vjeruje starcima nego prvom strijelcu lige

Fernando Santos
Reuters
04.10.2011.
u 08:57

Grci napadaju izbornika jer je dao prednost starom Charisteasu (31), a ne prvom strijelcu lige Mitroglou (23).

Koliko je grčkom izborniku Fernandu Santosu važna utakmica protiv Hrvatske pokazuje da je pri odabiru igrača za susret s kockastima pregazio i neka svoja načela. Nakon što je pozvao Theofanisa Gekasa (31), s kojim je bio u svađi posljednje dvije godine, angažirao je još jednog 31-godišnjaka, Angelosa Charisteasa.

Pozvan nakon 9 godina

Charisteas, napadač koji je svojim golovima Grčkoj donio naslov europskog prvaka 2004. godine u Portugalu, u reprezentaciju je pozvan prvi put nakon godinu dana stanke.

Njegovo uvrštavanje u momčad znači da će se Santos protiv Hrvatske itekako uzdati u prekide.

– Ne zamjeram izborniku što me nije zvao u reprezentaciju prošle sezone, bio sam u lošoj formi. Ove sezone osjećam se sjajno, i siguran sam da svojim iskustvom mogu pomoći reprezentaciji – poručio je Charisteas, koji trenutačno igra za novog grčkog prvoligaša Panaitolikos, te je u prve četiri prvenstvene utakmice postigao dva pogotka.

Posljednji put gol za reprezentaciju Charisteas je zabio prije tri godine, u listopadu 2008. godine protiv Švicarske.

– Nije bitno hoću li ja zabiti, već je samo bitno da pobijedimo Hrvatsku. Time bismo došli na korak do Europskog prvenstva – zaključio je Charisteas.

Zanimljivo, grčki su mediji napali izbornika Santosa što je dao prednost “umirovljeniku” Charisteasu, a ne 23-godišnjem Mitroglou, napadaču Atromitosa koji je vodeći strijelac grčke lige.

Vratar iz Lige prvaka

No, Santos se opravdao da mu je za odlučujući dvoboj s Hrvatskom bitnije iskustvo, a ne mladost.

Zbog povratka u reprezentaciju sretni su Charisteas i Gekas, no kako li je tek vrataru Dionysisu Chiotisu, koji će grčki dres obući nakon čak devet godina stanke.

- Hvala izborniku što me pozvao, ako me stavi među vratnice, sigurno ću mu se odužiti. Utakmica protiv Hrvatske neće biti ni najmanje jednostavna, no imamo čvrste igrače koji daju najbolje od sebe upravo u najtežim situacijama – poručio je 34-godišnji Chiotis, koji brani vrata ciparskog APOEL-a u Ligi prvaka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije