Štednja u MUP-u

Sanader nije štićena osoba, Mesiću smanjili osiguranje

sanader
Arhiva VL
Autor
Ivanka Toma
04.09.2010.
u 07:45

Tempo Sanaderova života nije lako pratiti jer često putuje u inozemstvo gdje ga je teško i skupo čuvati

Dok se bivšem premijeru Ivi Sanaderu od ponedjeljka ukida policijsko osiguranje, bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću osiguranje se ozbiljno reducira.

Godina bez incidenta

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec kaže da se odluka o prestanku štićenja Sanadera donosi prema sigurnosnoj procjeni Sigurnosno-obavještajne agencije. Pojedinosti na kojima tajna služba zaključuje kako Sanaderu, bez obzira na veliku nepopularnost, ne prijeti opasnost za osobnu sigurnost, Borovec nije iznosio.

– U proteklih godinu dana nije se dogodio nijedan incident značajan sa sigurnosnog aspekta – rekao je Borovec i potvrdio informaciju da se na sigurnost bivšeg premijera u prošlom razdoblju potrošilo oko 800.000 kuna.

Koliko košta Mesićevo osiguranje glasnogovornik MUP-a nije rekao, no bila je objavljena procjena da je koštalo četiri puta više nego Sanaderovo (do 3,7 milijuna kuna godišnje). Iz MUP-a doznajemo kako je osiguranje bivšeg predsjednika veće i zahtjevnije nego što je to osiguranje aktualnog predsjednika države Ive Josipovića. Stoga će Mesić i dalje imati pravo na osobnu zaštitu, ali ne više na razini najštićenijih osoba u državi, već znatno skromnije. Sanaderu se nakon odlaska s vlasti dva puta produljivalo osiguranje u trajanju od šest mjeseci na koje ima pravo, a početkom srpnja ove godine dodijeljena mu je zaštita na još šest mjeseci.

U SAD-u bez čuvara

Pokazalo se, međutim, da tempo kojim živi bivši premijer policiji čini niz poteškoća. Sanader, naime, vrlo često putuje u inozemstvo, što je policijskim bodyguardima problem jer svaki put moraju najaviti i zatražiti odobrenje za štićenje osobe na teritoriju druge države, moraju prijavljivati oružje, a sve to za osobu koja nije nikakav dužnosnik, već je obični građanin kao i svatko drugi.

Na jednomjesečnom putovanju po SAD-u policija, kako su svojedobno tvrdili u MUP-u, nije pratila Sanadera. No, zato je na nedavni skup u austrijski Alpbach došao u MUP-ovoj škodi i pod zaštitom policije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:22 08.09.2010.

Prije 6 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?