RYAN FOGLE

Rusija naredila deportaciju CIA-ina agenta uhićenog u Moskvi

ryan fogle (1)
Reuters/PIXSELL
15.05.2013.
u 08:18

Bivši FBI-jev kontraobavještajac: To mi izgleda kao namještaljka, podmetnuli su mu materijale

Ruske vlasti naredile su deportaciju Ryana Foglea, Amerikanca koji je jučer uhićen zbog pokušaja vrbovanja špijuna u Moskvi, javlja Reuters. Fogle, treći tajnik političkog odjela američkog veleposlanstva u Rusiji, u svom je pokušaju koristio plavu vlasulju za prerušavanje, a ruske vlasti tvrde da je imao i tehničku opremu i mnogo gotovine.

Fogle je nakon privođenja predan američkom veleposlanstvu. Glasnogovornik ruske sigurnosne službe FSB Nikolaj Zaharov rekao je kako je građanin kojemu je Fogle pristupio slobodan te protiv njega neće biti podignuta optužnica.

Iako ruski izvještaj ostavlja dojam da je slučaj zatvoren, bivši FBI-jev kontraobavještajac sumnja u to, piše CNN.

- Sumnjam da bi vrhunski obučen CIA-in operativac hodao ulicama Moskve noseći jako lošu plavu vlasulju. To mi izgleda kao namještaljka - rekao je Eric O'Neill, koji smatra da su Rusi Fogleu podmetnuli materijale kako bi potaknuli antiameričku klimu, postigli politički cilj, ili prebacili pažnju s nečega.

Glasnogovornik State Departmenta Patrick Ventrell novinarima u Washingtonu potvrdio je samo da je dužnosnik u veleposlanstvu u Moskvi nakratko priveden i pušten. Američki veleposlanik u Rusiji Michael McFaul nije htio komentirati slučaj, prenosi RT.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?