Pustolovna utrka

Rukometaš i lađar uvjerljivo najbrži

Utrka
Frano Matić
04.06.2012.
u 09:55

Nikola Bartolović i Jozo Primorac stazu su prešli u vremenu od 1 sata i 12 minuta

Rukometaš Nikola Bartolović i lađar Jozo Primorac pomeli su konkurenciju na uzbudljivoj pustolovnoj utrci ČAPLJINA 2012., koju u povodu obilježavanja Dana Parka prirode Hutovo blato, već sedmi put po redu organizira turistička organizacija “Čapljinka”. Dvojac Bartolović - Primorac bio je uvjerljiv na adrenalinskom triatlonu, na stazi dugoj 20,4 km, a koja je uključivala vožnju kanuima(10,2 km),trčanje(1,1 km) i vožnju biciklima(9,1 km). Start utrke bio je na kupalištu Božjak odakle je 16 ekipa žestoko krenulo u vožnju kanuima niz rijeku Trebižat do kupališta Jaz u Čapljini. Odatle se trčalo do kasnoantičke vile Rustica na Mogorjelo, i onda je slijedila vožnja biciklima kroz Čapljinu do cilja u Parku prirode Hutovo blato.

Dominirali od starta

Od starta do cilja dvojac Bartolović - Primorac bio je uvjerljivo brz te su na dominantan način ušli u cilj. - Očito je bilo presudno u kanuima gdje smo se odlično snašli, nismo se niti jednom prevrnuli i nije bilo zastoja. Znali smo gdje nas čekaju prepreke na rijeci Trebižat pa smo tako stvorili prednost. Bilo je naporno, ali je sve lakše kada se kroz cilj uđe prvi - skoro u glas su na cilju govorili Nikola Bartolović i Jozo Primorac koji su stazu prešli u vremenu od jednog sata i 12 minuta. Druga je kroz cilj sa zaostatkom od tri minute prošla ekipa koju su činili Nikola Matić i Krešimir Antić, a treći (zaostatak od pet minuta) je dvojac Jure Jelčić - Oliver Trajanovski.

Nagrade najboljima

Diplome i nagrade za prve tri ekipe (1. mjesto 600, 2. mjesto 400 a 3. mjesto 200 KM) podijelio je dopredsjednik OV Čapljina Pero Knežević, a u ime organizatora svim je sudionicima i donatorima te posebno pokrovitelju utrke čapljinskom načelniku dr. Smiljanu Vidiću zahvalio predsjednik TO Čapljinka Ivan Raguž. Ekipe su činili sportaši iz Čapljine, Mostara, Ljubuškog (rukometaši, odbojkaši, nogometaši, kick boxing borci, košarkaši…), a bilo je tu i zaštitara. Za sigurnost su se brinuli članovi Hercegovačke gorske službe spašavanja koji su imali i svoje ekipe u utrci. Treba istaknuti i podatak da je Nikola Bartolović i prošle godine činio pobjedničku ekipu, pa je tako i obranio naslov ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije