NEIZVJESNO

RTV pristojba više se neće plaćati uz račun telefona?

tv
01.12.2010.
u 08:11

Neizvjesno je hoće li telekomi od Nove godine naplaćivati RTV pristojbu uz telefonske račune, obnavljanje ugovora upitno

Neizvjesno je hoće li telekom-operateri u BiH od Nove godine naplaćivati RTV pristojbu uz telefonske račune, jer nije sigurno da će biti obnovljeni ugovori koji ovih dana istječu s javnim emiterima. Kako su potvrdili u M:telu i BH Telecomu, od javnih RTV servisa dobili su prijedloge ugovora za idućih pet godina, ali oni još neće biti potpisani. U javnim emiterima očekuju da bude nastavljena naplata pristojbe kao i do sada, prenose mediji.

“Prema Zakonu o javnom RTV sustavu BiH, jasno je propisano da telekom-operateri, bez obzira na to jesu li privatni ili javni, moraju naplaćivati pristojbu na svojim računima pet godina nakon izdavanja dozvole. Regulatorna agencija za komunikacije izdala je dozvole javnim emiterima u svibnju ove godine i ne vidim razlog da telekomi ne nastave naplaćuti RTV pristojbu, rekao je Dragan Davidović, generalni direktor RTRS-a. U RAK-u su potvrdili da su javni emiteri dobili dozvole prije nekoliko mjeseci i podsjetili da je Zakon o javnom sustavu regulirao oblast naplate pristojbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?