DOGOVOR

RTV pretplata u BiH će i dalje dolaziti na telefonskom računu

\'unutrasnja Zagreb, slavonska,, 05.08.2008. ilustracija, televizor, daljinac, televizija, tv snimio Patrik Macek/Vecernji list\'
Patrik Macek/Pixsell
29.12.2010.
u 08:01

I svi novoregistrirani pružatelji usluga fiksne telefonije u BiH imaju obvezu potpisivanja ugovora s RTV-om

Na inicijativu generalnih direktora javnih RTV servisa BiH - BHRT-a, RTV-a FBiH i RTRS-a, jučer je u Sarajevu organiziran sastanak s glavnim menadžerima i ovlaštenim predstavnicima telekom-operatera - pružatelja usluga fiksne telefonije u BiH. Ovom dogovoru nazočili su predstavnik resornog ministarstva FBiH, kao i predstavnici RAK-a. Nažalost, poslovnom dogovoru nisu nazočili predstavnici resornih ministarstava BiH i RS-a.

Poslovni dogovor je organiziran s ciljem utvrđivanja uvjeta za nastavak međusobne poslovne suradnje javnih RTV servisa i telekom-operatera - pružatelja usluga fiksne telefonije u BiH u poslovima naplate RTV pristojbe. Javni RTV servisi BiH iskazali su puno zadovoljstvo poslovnom suradnjom s BH Telecomom, M:telom i HT-om Mostar u proteklom razdoblju i izrazili zahvalnost ovim kompanijama za uložene izuzetne napore u naplati RTV pristojbe, koja je - u skladu s međunarodnim standardima - osnovni prihod javnih emitera. Budući da s 31. 12. 2010. istječu ranije potpisani ugovori s BH Telecomom, M:telom i HT-om Mostar, a imajući u vidu da su javni RTV servisi prvu dozvolu s petogodišnjim vremenom trajanja, predviđenu zakonom, dobili 26. travnja 2010. te da su se u međuvremenu na tržištu u BiH pojavili i novi pružatelji usluga fiksne telefonije (uz koju se zakonski veže naplata RTV pristojbe), nužno je osigurati kontinuitet naplate.

Sudionici su dogovorili nastavak primjenjivanja dosadašnjeg modela naplate RTV pristojbe i nakon isteka sadašnjeg ugovora 31. 12. 2010., u idućem razdoblju analiziranje svih vidova primjene ugovora koji istječe, formuliranje novog teksta i potpisivanje novih ugovora o suradnji u skladu s važećim zakonom, svi novoregistrirani pružatelji usluga fiksne telefonije u BiH imaju obvezu potpisivanja ugovora s javnim RTV servisima o naplati RTV pristojbe pod uvjetima koji su identični onima iz ugovora javnih RTV servisa BiH s BH Telecomom, M:telom i HT-om Mostar s rokom primjene 1. siječnja 2011., dinamiku i nositelje aktivnosti na izradi novog ugovora između javnih RTV servisa i telekom-operatera, priopćeno je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?