josipović:

'Riječi kojima je Mamić izvrijeđao Jovanovića uvredljive za sve Srbe'

Ivo Josipović (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.03.2013.
u 15:23

"Takav je govor neprihvatljiv svakom civiliziranom i demokratskom društvu i zaslužuje svaku osudu", piše u reakciji iz Ureda predsjednika Ive Josipovića

Predsjednik Ivo Josipović reagirao je na izjavu Zdravka Mamića koji je rekao da ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović "mrzi sve hrvatsko" te da je "hrvatomrzac" i da je "na čelu ministarstva Srbin".

Josipović je "najoštrije osudio takve neprimjerene izjave". "Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović najoštrije osuđuje verbalni ispad i govor mržnje gospodina Zdravka Mamića. Riječi kojima je osobno, najvulgarnije i primitivno, izvrijeđao ministra Željka Jovanovića, jednako su uvredljive i zloćudno agresivne prema svim pripadnicima srpske manjine i Srbima kao narodu u cjelini. Takav je govor neprihvatljiv svakom civiliziranom i demokratskom društvu i zaslužuje svaku osudu", piše u reakciji iz Ureda predsjednika Ive Josipovića.

Podsjetimo što je Mamić rekao jutros u programu Soundset plavog o ministru Željku Jovanoviću. – On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac – napao je Mamić ministra.

>>Na Dinamu i HNS-u je da sada pokažu je li im Hrvatska na srcu

>>HNS: Protiv Mamića će se pokrenuti disciplinski postupak

>>Milanović o Mamićevu istupu: To je taj novi HDZ. Nova snaga!

>>Mamić: Srbin Jovanović mrzi sve hrvatsko, uvreda je za mozak

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

MI
milosi
17:16 15.03.2013.

cvaka cast ovim se pokazuje da je hrvacka jedna demokratska drzava

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?