bilateralni odnosi

RH od Australije traži da što prije izruči Kapetana Dragana

'SPECIJAL OBZOR 25.10.2012. Zagreb - Josip Leko, predsjednik Sabora Republike Hrvatske. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
08.01.2013.
u 12:37

U razgovoru s veleposlanicom Australije u RH Susan Cox Josip Leko zatražio je što hitnije rješavanje pitanja izručenja Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko ugostio je u utorak veleposlanicu Australije u RH Susan Cox. Razgovarali su o istaknutoj ulozi hrvatske iseljeničke zajednice u Australiji koji su, ocijenio je Leko, već 20 godina u uzlaznoj putanji. Predsjednik Sabora izrazio je pritom očekivanje da će bilateralni odnosi, posebno trgovinska razmjena i gospodarska suradnja, u idućem razdoblju biti podignuti na još višu razinu.

Leko je istaknuo i da bi dobrom razvoju bilateralnih odnosa svakako pomoglo što hitnije rješavanje pitanja izručenja Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj. Cox je pak priopćila da će za Hrvatsku njezinim ulaskom u Europsku uniju vrijediti isti vizni režim kao i za sve države članice EU. Izrazila je zadovoljstvo vrlo visokom razinom akademske i kulturne razmjene između dvije države te podržala intenziviranje gospodarske i trgovinske suradnje. Najavila je i osnivanje azijsko-pacifičke gospodarske komore u Zagrebu.

>>Vasiljković se žali na izručenje, brani ga 'talibanski' odvjetnik

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?