Nagrađena dobra igra

Repeša im dao slobodno: Jedni na Lokrum, drugi na Molierea

'24.08.2012.,Osijek - Dvorana Gradski vrt.Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u kosarci  2013. godine u Sloveniji.Hrvatska - Madjarska,Jasmin Repesa Photo:Davor Javorovic/PIXSELL'
Davor Javorović/Pixsell
18.08.2013.
u 12:54

- Izbornik ima jasnu sliku kako bismo trebali izgledati u kojem trenutku, kada nagaziti s radom, a kada popustiti

Nakon sivih tonova nad nebom Strasbourga, u Dubrovniku je s pobjedom nad Crnom Gorom (72:60) nad našim košarkašima ipak zasjalo sunce. No, ne treba se zavaravati jednom dobrom predstavom, kao što ne treba niti paničariti nakon dvije loše. Posebice ako su se doista dogodile u teretnom razdoblju priprema.

Izbornik Jasmin Repeša vjeruje u superkompenzaciju, u otpuštanje umora i podizanje energije u pravo vrijeme. Već danas (20 sati) i sutra, protiv Letonije, znat ćemo je li doista riječ o tome. Damjan Rudež, jedan od naših najpouzdanijih šutera (pucao je trice 3-3), vjeruje da je krivulja momčadske forme krenula uzlazno

- Izbornik ima jasnu sliku kako bismo trebali izgledati u kojem trenutku, kada nagaziti s radom, a kada popustiti. U Ciboni sam se uvjerio da je majstor tempiranja forme. On je prvi koji nije radio dramu nakon onih poraza kao što je i prvi koji nije bio euforičan nakon pobjede nad Crnogorcima.

Dobar pristup svojih izabranika obveznom dijelu igre - kojeg tako silno propovijeda - Repeša je nagradio produženim izlaskom. Pomaknuo je standardnu granicu o povratku u sobu u ponoć.

- Svjestan je izbornik da je sredina ljeta i da i mi želimo izaći, barem prošetati po Dubrovniku, sjesti na kakvu terasu, ali i da smo odgovorni i da nećemo zlorabiti njegovo povjerenje. Ja sam bio s prijateljima na piću. Ipak smo u delikatnoj fazi priprema i nema smisla noćariti.

Osim noćnog izlaska, Repeša je igrače nagradio i sa slobodnim subotnim popodnevom i obveznim povratkom u hotel u ponoć. Neki su se spustili do mora na Babinom Kuku, a drugi su otišli na kupanje na Lokrum. Kako je Rudež isplanirao provesti svoje slobodno vrijeme?

- Osim dobrog kupanja isplanirao sam i odlazak na Dubrovačke ljetne igre, pogledati Moliereovo djelo "Škrtac" jer obožavam kazalište.

Izbornik, koji u Dubrovniku nije bio škrtac po pitanju slobodnog vremena, od svojih igrača očekuje da mu to dozvoljeno španciranje vrate u nedjelju protiv Letonije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije