Radovi na ulicama

Rekonstrukcija ulica

Radovi
20.06.2012.
u 09:53

Zbog izmjene cestovnog prilaza zgradama, burno reagirali stanovnici Dubrovačke ulice

Unatoč paklenim vrućinama na nekoliko gradskih ulica u Mostaru, ovih se dana vrši temeljita rekonstrukcija. Proširuje se Dubrovačka ulica, kojom je predviđena dogradnja dvije kolničke trake i nogostupa na dijelu od poslovne zgrade Euroherca do križanja s Ulicom Blajburških žrtava, gdje je planirano raskrižje u vidu kružnog toka, a predviđena je i izgradnja nogostupa. Istodobno radi se i obnova vodovodne mreže i starih instalacija. Iz Gradske uprave pozvali su sudionike u prometu da poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju na ovoj dionici, kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati.

Poštivanje signalizacije

Radovi su službeno otpočeli prije osam dana, a završetak je planiran u roku od 60 dana. Za danas je planiran početak izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Blajburških žrtava, na dionici od raskrižja s Dubrovačkom ulicom do crkve sv. Mateja. Radove izvodi poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar. Planirani rok završetka radova je 80 dana. Također, danas je planiran početak izvođenja radova na izgradnji produžetka ulice Kralja Tomislava – Avenija do mosta Sutina, po potpisanom okvirnom sporazumu s izvođačem radova HP Investing d.o.o. Mostar. Radovi će se odvijati u više faza, u planiranom roku od 12 mjeseci. Ni ovi radovi ne mogu proći bez pritužbi građana. Tako su se javnosti obratili stanari Dubrovačke ulice, zgrade br. 102. do 118., nezadovoljni su zbog izvođenja radova u Dubrovačkoj ulici kojima će se, tvrde, zatvoriti ulaz koji posjeduju od 1990. i koji je pravno ucrtan u Urbingu i katastru.

Riječ struke

Novi ulaz-izlaz bio bi napravljen preko veletržnice, preko parkirališta.

- Ne možemo prilaze praviti svakih pet metara. Tako je odredila struka i mi to moramo poštovati, a uostalom tako je određeno i regulacijskim planom. Ovom ulicom spojit ćemo Dubrovačku ulicu s crkvom sv. Mateja, kazao nam je ing. Branko Gašpar, voditelj projekta Službe za građenje infrastrukturnih objekata iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?