Orašje

Realiziran cilj da fakultet bude dio intelektualnog prostora BiH

Orašje
18.03.2013.
u 10:03

Skoro tisuću studenata studira dislociranu nastavu u Orašju

Na dislociranom studiju Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti u Orašju promovirano je 87 diplomanata. Diplome je uručio v. d. dekana prof.dr. sc. Zoran Primorac.

Različiti profili

- Moram istaknuti činjenicu da u Orašju danas studira skoro tisuću studenata različitih profila, dakle za samo pet godina kad smo krenuli s idejom dislociranog studija, danas već imamo jedan mali fakultet. Ako se uzme u obzir kako su s nama na ovom području i ostali fakulteti, možemo sa zadovoljstvom zaključiti kako su Orašje i PŽ postali jedan respektabilan Sveučilišni centar kao sastavnica Sveučilišta u Mostaru, kazao je dr. Primorac. Dodao je i kako je ovaj projekt bio neophodan iz dva razloga, a to je permanentno obrazovanje nastavnog kadra i homologizacija novih i starih diploma

Strateški cilj

-Dislocirani studij pokazao se ispravnim jer su u ovoj kao i ostalim županijama zadovoljeni svi potrebni uvjeti studiranja, kao i u Mostaru. Mi nismo samo fakultet Sveučilišta iz Mostara, nego i Širokog Brijega, Livna, Kiseljaka, Viteza, Orašja i svih drugih mjesta diljem cijele BiH. Preko dislociranih studija u ovoj županiji otvoreni su smjerovi po bolonjskom procesu, kao što je informatika, razredna nastava, predškolski odgoj, turizam i zaštita okoliša i na tim strateški važnim edukativnim profilima imamo već oko 700 studenata, a krenuli smo tek prije pet godina. Nakana je produbljivanje suradnje i otvaranje novih profila koji će biti u funkciji potreba i razvoja ove županije i šireg područja, kazao je dr. Primorac dodavši kako je realiziran strateški cilj da fakultet pripada cijelom intelektualnom prostoru BiH i ujedno se suprotstavi rak rani tog istog prostora, a to je pojava raznih obrazovnih institucija sumnjive kvalitete i još sumnjivijih nakana.

Predsjednik Vlade PŽ-a Marijan Oršolić kazao je kako će Vlada, na čijem je čelu on i dalje, podržavati projekte visokoškolskog obrazovanja te nastaviti stvarati još bolje uvjete za razvoj visokog obrazovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?