ŠPANJOLSKI SUPERKUP (2:2)

Real Madrid ''počastio'' slabašnu Barcelonu remijem

ozil
Reuters
15.08.2011.
u 00:02

Real Madrid i Barcelona odigrali su prvu utakmicu španjolskog Superkupa. Na Santiago Bernabeuu ostalo je 2:2.

Oni koji su trljali ruke uoči prvog El Clasica sezone vjerojatno nisu došli na svoje. U prvoj utakmici španjolskog Superkupa Real Madrid i Barcelona remizirali su na Santiago Bernabeuu (2:2) pa će o ljetnom naslovu odlučivati drugi susret.

Nije Mourinho mogao računati na par imena (Sahin, Altintop), no njegovi su dečki pored naljućih protivnika letjeli terenom, demonstrirali scenu kakva se nije neko vrijeme vidjela. Guardiola je, s druge strane, uglavnom imao sve na rapolaganju, priliku je dao novoj zvijezdi Alcantari te Alexisu Sanchezu, no sve skupa nije to bila ni sjena Barci kakva se obično gleda.

Madriđani su krenuli odlučno, po pogodak krenuli po kratkom postupku i uspjeli. U drugoj i devetoj minuti sreću je okušao Benzema, a samo deset minuta kasnije semafor je pokazivao u njihovu korist. Francuski reprezentativac uposlio je Özila koji nesmetano šalje loptu iza Valdesovih leđa.

Gosti iz Katalonije u prvih se pola sata nisu se našli ni u jednoj izglednoj prilici, no onda se, kako to inače biva, ukazao Lionel Messi. Proigrao je Villu s lijeve srtane, a Španjolac s ruba kaznenog prostora poslao loptu u suprotni gornji kut gola. Drugi, i posljednji Barcin udarac u okvir gola također je završio uspješno. U posljednjim sekundama prvog dijela propust su napravili Khedira i Pepe, Messi je istrčao sam pred Casillasa i glatko ga matirao za 2:1.

Guardiola u svlačionici nije uspio pretjerano razbuditi igrače. Nešto življi bili su na početku nastavka, no ne zadugo. U 53. minuti nakon korenera Xabi Alonso s ruba 16-erca postavlja konačan rezultat. Tada su, jasno, živnuli Madriđani i opasno prijetili preko Ronalda i Benzeme, Pep je uveo Xavija i Piquea, padali su Ronaldo i Pedro, no uzalud. Čeka se uzvrat na Nou Campu.


Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, R. Carvalho, Marcelo - X. Alonso, Khedira (Callejon 58') - Di Maria  (Coentrao 54'), Özil, C. Ronaldo - Benzema (Higuain 81').
Trener: Jose Mourinho

Barcelona: Valdes - D. Alves, Mascherano, Abidal, Adriano (Pique 61') - Thiago Alcantara (Xavi 58'), S. Keita, Iniesta - Villa (Pedro 73'), Messi, A. Sanchez.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije