"malo sam živnuo"

Ratko Mladić: Neprijatelji nek' crknu što sam živ!

ratko mladić
AFP/PIXSELL
24.04.2012.
u 19:22

Haaški optuženik pozvao je da mu na internetu i televiziji ne postavljaju staru sliku, jer se u međuvremenu oporavio

– Na internetu i na televiziji nemojte mi postavljati sliku kada su me uhvatili u Srbiji jer sam se ja oporavio. Malo sam živnuo i hoću da moji prijatelji vide kako mi je krenulo nabolje, a neprijatelji nek' crknu što sam još živ. Hoću da me prikazuju u stanju kakav sam – rekao je Ratko Mladić na današnjoj statusnoj konferenciji u Haagu uoči početka suđenja 16. svibnja, javlja agencija Srna. Haaški tribunal nazvao "komisijom NATO-pakta".

Iako nije uobičajeno da optuženi govore na pretpretresnim konferencijama, sudsko je vijeće odobrilo Mladiću obraćanje sudu, ograničavajući njegovu izjavu na pitanje mogućnosti da prati postupak. Srebrenički krvnik rekao je da je on "čovjek" od 70 godina te dodao: "Star sam i svaki dan nemoćniji i stariji, i mnogi termini mi nisu poznati te ne mogu pratiti postupak po jedan i pol sat pet dana u tjednu". U raspravi je Mladić "upamtio da je tužitelj spominjao 413, plus dva, plus 23 svjedoka", ali "mora vidjeti na papiru što tužitelj traži, žive ili mrtve", sudac Orie podsjetio je da njegov branitelj "zna tko će se od svjedoka pojaviti u sudnici".

Sudsko je vijeće početak suđenja Mladiću pomaknulo sa 14. na 16. svibnja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sejtan
17:17 25.04.2012.

Zar nije do prije mjesec dana prema izjavi njegovih branilaca bio na smrt bolestan?....ma sta ima ko crkavati sto si ti ziv....ziv neces izaci,to je fakat.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?