Ljubomora

Ranjena manekenka i aktivistkinja SDP-a Emina Karišik

karisik
VL FOTO
02.04.2012.
u 09:40

Dvadesetsedmogodišnja Emina Karišik lakše je ozlijeđena u pucnjavi koja se jučer dogodila u hostelu Feri na Igmanu

Dvadesetsedmogodišnja Emina Karišik, sarajevska manekenka i aktivistkinja SDP-a, lakše je ozlijeđena u pucnjavi koja se jučer dogodila u hostelu Feri, koji se nalazi na planini Igman, saznali su mediji. Pucnjava se, prema informacijama iz policije, dogodila u 6.50. Odmah nakon pucnjave uhićen je mladić M. M. (29) iz Sarajeva, za koga se sumnja da je pucao i ranio djevojku. Iz policije nisu željeli otkriti puni identitet ozlijeđene djevojke. Potvrdili su samo da je ranjena djevojka inicijala E. K. Neslužbeno saznajemo da je Karišikova ranjena na seminaru SDP-a posvećenom strateškom planiranju ove stranke.

“Bio sam predavač na seminaru u subotu. To su naši godišnji redoviti seminari. U Feriju je bilo oko od 100 do 120 naših članova. Nisam bio kad se dogodila pucnjava i ne znam više detalja”, kazao je Slaven Kovačević, predsjedatelj Općinskog vijeća SDP centra. U hostelu Feri su kazali da je mladić koji je pucao na Karišikovu u hostel došao BMW-om. Odmah nakon pucnjave uhićen je mladić s inicijalima M. M. (29) iz Sarajeva. “On nije član SDP-a.

Došao je i tražio Karišikovu. Valjda su se svađali. Pucao je na nju, a ona je pobjegla u hostel”, kazao je sugovornik Nezavisnih novina iz hostela Feri. Emina Karišik je liječnički zbrinuta u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Biljana Jandrić, glasnogovornica sarajevske bolnice, kazala je da je djevojka pogođena u lijevu natkoljenicu. Nakon što su liječnici sanirali prostrijelnu ranu, djevojka je puštena na kućno liječenje. U policiji nisu željeli komentirati motive ove pucnjave. Neslužbeno saznajemo da je M. M. na Karišikovu pucao iz ljubomore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije