Istraga

Radmanović: Ministar Cikotić je prevario Predsjedništvo BiH

cikotic
VL FOTO
21.09.2011.
u 12:32

Radmanović je potvrdio da su dvije pisane informacije koje je ministar Cikotić dostavio Predsjedništvu prilično različite

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović optužio je ministra obrane BiH Selmu Cikotića da je prevario Predsjedništvo u vezi s nestankom 11 tona eksploziva Oružanih snaga BiH, koje je trebalo uništiti, odnosno da je iznio neistine i različite informacije. Radmanović je za Srnu potvrdio da su dvije pisane informacije koje je ministar Cikotić dostavio na zahtjev Predsjedništva prilično različite, a potpuno različite u odnosu na ono što je on rekao na prvoj sjednici Predsjedništva BiH, kada je to pitanje pokrenuto i kad je izjavio da ne zna ništa o tome.

“To je posebna situacija za svaku zemlju, pa bi trebala biti i za BiH. Ministarstvo obrane nije izvršilo odluku Predsjedništva da se uništi naoružanje, a ta odluka donesena je nakon procjene opasnosti u BiH od nestabilnog streljiva i minsko-esklozivnih sredstava nakon pritisaka NATO-a i SAD-a i svih da bude uništen višak naoružanja“, rekao je Radmanović.

Podsjetio je da su na zahtjev Predsjedništva BiH Ministarstvo obrane i Zajednički stožer OS-a BiH popisali sve što treba uništiti, te da je dio toga i ono što je uništavano u Pretisu, gdje je i nestao eksploziv. “Sada znamo gdje je otišao eksploziv, ali i znamo da nije izvršena odluka Predsjedništva da bude uništen. Sve to bi u svakoj normalnoj zemlji zahtijevalo ostavku ili smjenu ministra obrane”, istaknuo je Radmanović te upozorio da se ne izvršavaju odluke Predsjedništva.

Naglasio je da ministar obrane uzima sebi za pravo davati različite informacije Predsjedništvu od kojih neke nisu točne, da jedan broj medija u toj funkciji obesmišljava borbu za uništenje naoružanja. Istraga o ovome predmetu se i dalje nastavlja.

Komentara 2

TT
ttolic
12:42 21.09.2011.

Što očekivati od čovjeka koji ima \"nečasnu prošlost\", a vjerovatno je i ratni zločinac.

CL
cleuna
16:55 21.09.2011.

To je čovjek za kojega postoje nepobitni dokazi da je odgovoran za mučenja i likvidaciju Bugojanskih Hrvata,i umjesto da je završio na sudu pa zatim u zatvoru on je ministar obrane tzv.FBiH.Što se tiče eksploziva,nebi me nimalo uznenadilo da bude upotrijebljen sa strane mudžahedina na neku katoličku ili pravoslavnu crkvu ili neki drugi objekat u vlasništvu Srba ili Hrvata.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?