7 njemačkih uvjeta

R. Stiner: Srbi moraju prihvatiti da je Kosovo izgubio Milošević

'Men walk past a graffiti reading: ''Because there is no turning back from here'', in the ethnically divided town of Mitrovica, March 19, 2013. Serbia does not recognise Kosovo's 2008 secession,
Reuters/PIXSELL
05.04.2013.
u 10:13

Ne vidim na koji način bi Srbija mogla dobiti datum. Mi se držimo onoga na što smo se obvezali 2003., ali nismo voljni činiti nikakve nove ustupke kada je riječ o uvjetima, rekao je zastupnik u Bundestagu Reiner Stiner

 - Najveći problem odnosi se na to da Srbija mora prihvatiti da je Kosovo izgubio Milošević. Dokle god Srbija bude pokušavala zadržati strukture na sjeveru Kosova, koje direktno nadzire Beograd, neće biti nikakvog rješenja - rekao je za beogradski dnevnik Danas, Reiner Stiner, zastupnik u Bundestagu i dužnosnik vladajućih liberala FDP uoči posjeta izaslanstva Bundestaga Beogradu sljedećeg tjedna. 

Stiner je stručnjak za jugoistočnu Europu i procjenjuje kako su "pregovori Beograda i Prištine do sada bili neuspješni", a na pitanje hoće li Srbija uspjeti "u vrlo kratkom roku ispuniti takozvanih sedam njemačkih uvjeta za dobivanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU, odgovorio kako je "Bundestag vrlo jasno rekao da pregovori o pridruživanju nisu mogući bez uočljivog napretka u odnosu Srbije prema Kosovu".

- Imajući u vidu činjenicu da to još nije ostvareno, ne vidim na koji način bi Srbija mogla dobiti datum. Mi se držimo onoga na što smo se obvezali 2003., ali nismo voljni činiti nikakve nove ustupke kada je riječ o uvjetima - rekao je Danasu Stiner.

>>'Srbija je ostala ista, a Milošević je optužen jer nije ispunio ciljeve'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije