dovukli ga do luke

Putnici koji su danima bili zatočeni na kruzeru napokon na obali

Carnival Triumph, kruzer (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.02.2013.
u 07:38

Kruzer Carnival Triumph 10. veljače je nakon požara u strojarnici ostao nasukan u Meksičkom zaljevu s više od 4000 osoba na njemu koje su danima živjele u strašnim uvjetima

Napokon je došao do obale kruzer Carnival Triumph koji je od 10. veljače bio nasukan u Meksičkom zaljevu, 150 kilometara od poluotoka Yucatan nakon što je u strojarnici broda buknuo požar zbog kojega je kruzer ostao bez pogona. Putnici su danima živjeli na sendvičima od luka te u izrazito lošim higijenskim uvjetima.

Na kruzeru je bilo više od 4.000 osoba, od kojih su njih 3.200 bili putnici.

Brod je tegljačem dovezen do luke u Mobileu u američkoj saveznoj državi Alabama jučer navečer po lokalnom vremenu. Nekoliko sati trebalo je svim putnicima da se iskrcaju s broda.

Jedan od putnika, Clark Jones, kazao je kako je zadnji dan bi posebno težak jer im je trebalo nekoliko sati da ih tegljač dovuče do luke.

– Danas je bilo posebno teško jer smo znali da smo toliko blizu obale – rekao je.

Nakon iskrcaja svih putnika, busom će biti prevezeni do Galveston u Texsasu ili New Orleans gdje je vlasnik kompanije osigurao 1.500 hotelskih soba za putnike. Brod je, naime, u vlasništvu kompanije Carnival Cruise Lines koja će svakom od putnika vratiti po 500 dolara zbog nesreće koja se dogodila.

>> Zatočeni na kruzeru: 4200 putnika na kruhu i luku već četvrti dan

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?