Prijam kod kardinala

Puljić: Neki nisu došli jer su na lijepom plavom Jadranu...

kardinal
VL FOTO
10.04.2012.
u 11:00

Primanje je upriličeno za najviše vjerske predstavnike i predstavnike društveno-političkog života i diplomatskog kora u BiH

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, upriličio je jučer u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu uskrsno primanje za najviše vjerske predstavnike i predstavnike društveno-političkog života i diplomatskog kora u BiH.

Razbijanje jaja

Pozdravljajući sve predstavnike diplomatskih struktura u BiH kao i predstavnike vojnih i civilnih te međunarodnih struktura, kardinal Vinko Puljić je kazao kako već godinama iz brojnih struktura međunarodnih predstavnika nisu na katoličkim primanjima neki jer su otišli slaviti Uskrs na lijepom plavom hrvatskom Jadranu ili svojima doma, a drugi iz nekih opet drugih razloga izostanu s ovog čestitanja. No, kardinal je u šali dodao da onima koji su otišli na Jadran neće biti veselo zbog vremenskih neprilika.

Ipak, na prijmu je bilo diplomata, vojnih atašea, predstavnika vlasti i politike, kao i predstavnik veleposlanstva Mađarske i Jonathan Moore, zamjenik američkog veleposlanika u BiH. Noseći košaricu s obojenim uskrsnim jajima, kardinal Puljić je prilazio domaćim dužnosnicima te uz kratak razgovor i sam sudjelovao u razbijanju jaja. No, čini se da je pravi prvak u razbijanju jaja Davor Čordaš, koji je polupao skoro sva jaja dužnosnicima iz HDZ-a 1990.

Naime, prijmu je nazočio najveći broj dužnosnika iz HDZ-a 1990., Božo Ljubić, Damir Ljubić, Rudo Vidović, Slavica Josipović, Martin Raguž i drugi, dok su se oni iz HDZ-a BiH na prste mogli prebrojiti. No, to nije umanjilo ugođaj u kojem su vođeni ugodni razgovori političara. Tako je netko u šali prokomentirao kako su policijski dužnosnici uvijek zajedno na prijemima bez obzira o kojim se službama radi, te da predstavnici političkih stranaka gotovo uvijek se druže sa “svojima“, aludirajući ovaj put, vjerojatno, na ugodno druženje ravnatelja Granične policije Vinka Dumačića i ministra civilnih poslova Sredoja Novića.

Desni kut

SDP-ovci tradicionalno zauzimaju “desni kut” dvorane. Ovaj put u desnom kutu razgovor su vodili Željko Komšić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i predsjednik gradske skupštine Željko Ler. No, da se nešto zbiva u SDP-u moglo se vidjeti na odlasku Željka Komšića koji se prilično hladno pozdravio sa svojim stranačkim kolegom Damirom Mašićem, federalnim ministrom obrazovanja. Inače, prijam su prvi napustili ministar zdravstva Federacije BiH Rusmir Mesihović i ravnatelj KCUS-a Faris Gavrankapetanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?