PARAGVAJ - JAPAN 5:3

Prvi jedanaesterci u JAR-u pripali Paragvaju!

Paragvaj - Japan (1)
Foto: PIXSELL
1/15
29.06.2010.
u 18:41

U osmini finala SP-a Paragvaj je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Japan 5:3 (0:0 nakon 120 minuta igre) i u četvrtfinalu igrat će sa Španjolskom ili Portugalom.

  Paragvaj i Japan priuštili su nam pravu dramu, nakon produžetaka i potom, nakon 0:0 i poslije 120 minuta igre, odluku s jedanaest metara. A u tome je uspješniji bio Paragvaj i prvi put ušao je među osam najboljih na svjetskim prvenstvima.

Tvrdo i čvrsto igralo se od početka, iako se po prvim sekundama činilo da će biti vatromet golova. Naime, već u prvom napadu Japan je opasno zaprijetio. No, bio je to ipak više izdvojeni slučaj nego pravilo u tom susretu. Do odmora je bilo borbe, mogle su i obje momčadi doći do važnog pogotka koji bi zacijelo promijenio tijek susreta. Tako je Matsui sjajnim udarcem pogodio prečku, Honda je tukao pored vrata, ali i Paragvaj je prijetio. Uostalom, imao je više od 60 posto posjed lopte, ali nije bio tako ubojit u tom čuvanju, više je udaraca izveo Japan.

Ni nastavak nije donio drukčiji nogomet, tek je u završnici susreta Japan pokušao napraviti pritisak i u posljednjim trenucima doći do pogotka i izbjeći produžetke. No, to se nije dogodilo i u sedmom susretu osmine finala SP-a drugi put ušlo se u produžetke. U kojima je veliku priliku imao Paragvaj, no Valdeza je spriječio vratar Kawashima. Niti jedna momčad nije išla na to da čuva rezultat, željeli su izbjeći udarce s bijele točke.

No, s druge strane, bilo je i mnogo grča, zacijelo zbog straha da se pogodak ne primi i ugase nade za ulazak u četvrtfinale. Jedanaesterci su otišli na stranu Paragvajaca, svi su bili precizni, a tragičar je ispao Japanc Komano koji je kao treći izvođač pogodio gredu.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Paragvaj - Japan 5:3 (0:0)

Jedanaesterci: 1:0 Baretto, 1:1 Endo, 2:1 Lucas, 2:2 Hasebe, 3:2 Riveros, Komano promašio - greda, 4:2 Valdez, 4:3 Honda, 5:3 Cardozo

Igrač utakmice: Christian Riveros

Stadion: Loftus Versfeld/ Pretoria

Sudac: Frank de Bleeckere (Belgija)

Gledatelja: 34.856

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?