NEMA ŽURBE

Prva beba u SKB-u Mostar u 2011. rođena tek 2. siječnja

beba
Zoran Grizelj
04.01.2011.
u 10:01

Djevojčicu tešku 3000 grama na svijet je donijela Anita Ivanković iz Mostara u 1.50 h

Iako kažu da je svaka beba koja se rodi u BiH, po osnovi ukupnog javnog duga države, odmah zadužena 2.858 KM, ni ove godine nije izostalo novogodišnjih bebača.

Više djevojčica

Prva je beba, dvije minute poslije ponoći, rođena u trebinjskoj bolnici, i to djevojčica Trebinjaca Vesne i Veselina Ninkovića.

U Sarajevu je prva beba u 2011. rođena deset minuta poslije ponoći na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo. Sretni roditelji prvog sarajevskog dječaka su Aleksandar i Sanja Tadić. Inače, u najluđoj novogodišnjoj noći na Klinici Jezero rođeno je 11 beba, od toga pet dječaka i šest djevojčica. Petnaest minuta iza ponoći na Porodiljnom odjelu bolnice u Travniku djevojčicu je rodila Almina Sivro iz Viteza. Na Porodiljnom odjelu Ginekološko-akušerske klinike UKC-a Tuzla jedan sat iza ponoći Jasminka Đogić rodila je zdravu mušku bebu. U Kliničkom centru Banja Luka Snježana Šukara rodila je mušku bebu u 3.30 sati ujutro.

Mostarska novorođenčad

Inače, od ponoći do jučer popodne u Banjoj Luci rođena su četiri dječaka.

U porodilištima Kliničke bolnice na Bijelom brijegu i RMC-a “Dr. Safet Mujić” u Mostaru tijekom novogodišnje noći nije rođena nijedna beba, ali je tri i pol sata prije ponoći, na Silvestrovo, Nihada Šehić rodila dječaka. Što se tiče Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prve bebe u novoj, 2011. godini rođene su u nedjelju, odnosno 2. siječnja.

Tako je rođena malena djevojčica u 1.50 sati, teška tri kilograma, a duga 54 cm. Ponosna majka je Anita Ivanković iz Mostara.

Druga beba rođena u mostarskoj bolnici je također djevojčica, teška 3,4 kilograma, duga 57 cm. Majka joj je Ivana Tomić iz Ljubuškog. U nedjelju je, u 13.40, rođen i dječak težak 3,9 kg, a dug 55 cm od Gordane Vranković iz Širokog Brijega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?