Savjet Velikog Žutog

Prosinečki Luki: U Realu traže i priznaju samo spektakl

'prosinecki2_nnn_spo_260812'
Foto: ''
1/3
27.08.2012.
u 09:33

– Luka mora znati ovo: U Realu se svaki dan mora pobjeđivati. I na treningu! - kaže Prosinečki.

Luka Modrić postaje četvrti nogometaš koji je odjenuo dres madridskoga Reala, prvi je bio Robert Prosinečki. Tada je kraljevski klub za njega platio Zvezdi 30 milijuna ondašnjih DEM na ime odštete. O Modrićevu dolasku u Real Robi je rekao:

– Mnogo je velikih klubova u svijetu, ali kad kažeš \"Real Madrid\", to ipak zvuči nekako posebno, malo drukčije! Luki će sad trebati vremena za prilagodbu, a čini mi se da ga Mourinho uzima kao svježu krv i buduću zamjenu za Xabija Alonsa, čija se karijera bliži kraju – kaže Prosinečki i naglašava:

– Luka mora znati ovo: U Realu se svaki dan mora pobjeđivati. I na treningu! U Realu znaju samo za pobjede. I dobre igre. Pobjeđuješ li 1:0, dočekat će te zvižduci, nikoga ne zanimaju takve pobjede. Madrid je spektakularan grad i Madrid želi svoj nogometni spektakl, koji mu pruža njegov Real! Spektakl i pobjede, to je ono što ljudi od tebe očekuju. Igraš li spektakularno, a izgubiš, okrenut će ti leđa. Kao i kad pobjeđuješ bez spektakla..

Davor Šuker s Realom je potpisao ugovor prije Eura u Engleskoj 1996. godine, brojni golovi u dresu Seville (ukupno 76 u pet sezona, na 153 utakmice!), \"zapalili\" su čelnike kraljevskog kluba i Šuker je odjenuo bijelu majicu s devetkom na leđima... I u prvoj sezoni u Realu Šuker je u napadačkom tandemu s Mijatovićem bio nezaustavljiv! Odigrao je 38 utakmica i zabio 24 gola (čak tri \"hat-tricka\") i bio je među najzaslužnijima za osvajanje naslova.

Sljedeće je sezone Šuker manje igrao, na 29 utakmica zabio je deset golova, a osvojio je Ligu prvaka, no u finalnom dvoboju s Juventusom (Amsterdam, 1:0) ušao je na travnjak u sudačkoj nadoknadi. Godinu potom Davor je odigrao samo 19 utakmica za Real i postigao je četiri gola, pa je u ljeto 1999., nakon tri madridske godine, otišao u Arsenal. Sva četiri klupska trofeja u karijeri Šuker je osvojio s Realom: naslov prvaka (1997.), španjolski Super kup (1997.), Ligu prvaka (1998.) i Interkontinentalni kup (1998.).

U Realu je igrao još i Robert Jarni. Naš proslavljeni reprezentativac Robert Jarni dio svoje bogate karijere proveo je u Realu jednu sezonu (1998.-1999.), a odigrao je 47 utakmica uz četiri pogotka. Oduševljen je što će Modrić u Madrid, ali šalje upozorenje.

– Sad je ono lijepo iza njega, ali više mu se ne smiješe ugodne stvari. Iza Luke su dva i pol mjeseca bez utakmica, odigrao je tek pola sata protiv Švicarske. Trenirao je sam, a to je najgore. Imao sam slično iskustvo kada sam bio u Las Palmasu, tada sam dva mjeseca trenirao, bez utakmica i kada sam došao igrati za Hrvatsku protiv Škotske, jednostavno sam izdušio. Izdržao sam sedamdeset minuta i onda izdušio. Jedno je biti spreman fizički, ali bez utakmica, to je nešto sasvim drugo. Najvažnije je doći u ritam igranja, a to je ono što Modriću u ovom trenutku nedostaje – kazao je Jarni.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije