Financije

Proračun narastao na 180 milijuna KM, u roku 40 dana slijedi rebalans

Skupština
15.04.2013.
u 09:46

Županijski ministar financija Samir Haždihusejnović kaže kako bi realan proračun županije iznosio manje od 170 milijuna maraka

Danas u 13 sati održat će se sjednica Vlade HNŽ-a na kojoj će se odlučivati o amandmanima zastupnika na prijedlog županijskog proračuna. Nakon toga, u 14:30 sati bit će nastavljena sjednica Skupštine HNŽ-a na kojoj će se glasovati o konačnom izgledu županijskog proračuna za ovu godinu. Kako nam je rekao županijski ministar financija Samir Hadžihusejnović, pojedini amandmani su već prihvaćeni.

Povećani izdaci

- Povećani su izdaci za Sveučilište i Univerzitet u Mostaru za 1,6 milijuna, za bolnice 1,8 milijuna, povećan je iznos za sportske klubove, odnosno Zrinjski i Velež. Po sadašnjem stanju, proračun bi u konačnici trebao biti u visini 180 milijuna maraka. To nije realno i može se očekivati njegov rebalans - rekao nam je jučer Hadžihusejnović. Sukladno zakonu, rebalans proračuna se može očekivati u roku od 40 dana, što znači kako će odmah biti pokrenuta ova procedura. - Prijedlog proračuna koji smo mi dali je bio ispod 170 milijuna maraka, i to su u ovom trenutku realne mogućnosti ove županija. Sada dolazimo u poziciju da imamo 20 milijuna maraka veće izdatke nego očekivane prihode. Zbog toga ćemo usvojiti i odredbu da svi oni koji predlažu rashode koji nisu u skladu s financijskim mogućnostima županije snose kaznenu odgovornost - dodao je Hadžihusejnović. Hrvatski zastupnici su još prošlog tjedna najavili kako će tražiti povećanje sredstava za radio Herceg Bosne, Sveučilište, SKB Mostar te sportske klubove.

Zahtjevi Hrvata

Predsjednik Kluba hrvatskih zastupnika Tomislav Martinović je istaknuo kako očekuje da zahtjevi hrvatskih zastupnika budu usvojeni te kako oni nisu financijski nerealni. Što će u konačnici biti usvojeno ostaje da se vidi na današnjoj sjednici. Sigurno je samo kako će iznos proračuna biti daleko veći do realnih mogućnosti županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?