Kvalifikacije za EP 2012.: Hrvatska - Gruzija 2:1

Promašenu taktiku i pogrešan pristup izvukli igrači s klupe!

Hrvatska - Gruzija (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
03.06.2011.
u 19:46

U kvalifikacijskom susretu za EP 2012. na stadionu u Poljudu hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Gruziju 2:1. U samo dvije minute vratili smo se iz ponora. Mandžukić je zabio u 76. minuti, a kasnije je pobjedu donio Kalinić

{fw3k_gallery}

Gotovo 80 minuta Hrvatska je u Splitu protiv Gruzije izgledala sramotno loše, bezidejno i nemoćno. Slaven Bilić izgledao je izbezumljeno jer se činilo da prokletstvo Poljuda neće biti srušeno. Bili smo na rubu još jednog “Izgubišvilija”. No, Bilića je ovaj put pomazila fortuna. U igru je uveo Dujmovića i Kalinića koji su ga spasili možda čak i ostavke.

U samo dvije minute vratili smo se iz ponora- Zlokobna je bila ta tišina od četrnaest minuta. Navijači su se pridržavali onog što su najavili, četrnaest minuta su šutjeli u znak protesta prema HNS-u što je od 1997. godine izbjegavao Split u kvalifikacijskim utakmicama. Skupina BBB smještena na južnoj tribini, okružena desecima specijalaca, pokušala je narušiti bojkot, ali ostatak stadiona nije ih podržao.

Trebala je podrška Hrvatskoj u tim početnim minutama, izostao je juriš koji je terbao slomiti Gruziju. I baš kad su se navijači ugrijali, nepotrebna je bila baklja u terenu i kratko mahanje kukastim križem, Gruzija je došla u vodstvo. Siradze je ubacio s desne strane, a Kankava u skoku bio najviši i svaladao Runju. Bila je to vezana pogreška više igrača, Šimunić nije blokirao ubačaj Siradze, a Kankava je nadskočio Srnu.

Utakmica je otvorena po planu Temurija Ketsbaie, taj tip se stvarno uživio u ulogu ubice naših nogometnih ambicija. Poljud je bio šokiran, Kankava nas je zalio hladnom vodom.

Imamo varijantu i ako krene po lošem – govorio je Slaven Bilić prije utakmice. No, ta varijanta nikako nije dolazila. Hrvatska je igrala loše, opasnost da nositelji igre moraju biti Jelavić, Mandžukić i Perišić, koji su do sada bili u drugom planu, došla je na vidjelo.

Impresionirani su bili sva trojica, a zbog nedostatka veznih igrača hrvatska igra nije bila tečna. Gruzija je bila točno prema najavama, disciplinirana, gusta, čvrsta... Vratnica koju je pogodio Modrić u 25. minuti, odnosno Loria je odbio njegov udarac, bila je više plod slučajnosti nego suvisle igre.

Uz udarac Mandžukića u 37. minuti, Modrićeva vratnica bila je jedina konkretna stvar koju je Hrvatska napravila u prvom pluvremenu. Nastavak je ponudio Bilićevu zamjenu figura, Kalinić je zamijenio Jelavića, izbornik kao da nije vidio da ne štima igra. Opet je došla vratnica, u 58. minuti Srna je ubacio, Perišić vratio glavom, a Eduardo pogodio vratnicu. Igrali smo očajno, ali izostala je sreća. Koja prati hrabre.

Ovaj put hrabri su bili mladići Temurija Ketsbaie. Kako su minute odmicale ona priča o ukletom Poljudu stalno se vraćala. Ni Bilić nije pomogao, kao da ga nešto presjeklo, valjda samo on zna što je čekao. U 70. minuti Perišića i Vukojevića zamijenio je Klasnićem i Dujmovićem, a nekoliko trenutaka opet vratnica. Ovaj put Srna iz slobodnog udarca.

 

Tijek utakmice, drugo poluvrijeme

93. Švedski sudac Johannesson odsvirao je kraj utakmice na Poljudu. Hrvatska je pobijedila 2:1.

90. Još tri minute sudačke nadoknade.

88. Stišćemo obranu Gruzije. Još su ostale dvije minute do kraja utakmice.

85. Naši sada dobro kombiniraju. Modrić puca, ali od bloka lopta odlazi u korner.

80. Sada ovo izgleda mnogo bolje. Osim rezultata i naša je igra postala tečnija. Pričuvni igrači ulili su onu potrebnu dozu samopouzdanja i to je rezultiralo rezultatskim preokretom na Poljudu.

78. 2:1 - GOOOL! Kalinić zabio za vodstvo, nakon ubacivanja Eduarda. Samo dvije minute nakon izjednačenja Nikola je bio priseban i loptu od Dudua ubacio iza leđa gostujućeg vratara.

76. 1:1 - GOOOL! Mandžukić zabio za izjednačenje.  Zabili smo iz prve prave akcije. Nakon što su Dujmović i Klasnić odigrali dvostruko dodavanje, Dujmović je vratio povratnu loptu Mandži koji napokon zatresao mrežu.

73. Srna je izveo slobodan udarac. Lopta je prošla kroz živi zid, ali je njegov udarac zaustavio vratar Loria.

71. Još jedna vratnica. Srna je izveo slobodan udarac, gruzijski vratar ostao je ukopan, a lopta je pogodila vratnicu. Umjesto Perišića u igru je ušao Klasnić

69. Udarac iz kuta za Hrvatsku. Lopta je pala u gostujući peterac, ali se Kalinić nije bio pribran. Još jedna prigoda otišla u vjetardu

65. Još 25 minuta na Poljudu, a mi i dalje gubimo 0:1. No, ono što je najgore uopće nema pomaka u našoj igri. Igramo anemično. Ponovo zvižduci na Poljudu.

61. Slobodan udarac za Hrvatsku na 18 metara po sredi. Srna je pogodio nekog u živom zidu i ova je prigoda otišla u nepovrat. Još jedna izmjena kod Gruzije, izašao je Iašvili, a ušao Daušvili

58. Eduardo pogodio vratnicu. Srna je ubacio, Dudu se oslobodio čuvara, no njegov udarac glavom završio je u vratnici.

56. Slabo i nemoćno. Nikako da složimo neku akciju! Izmjena kod Gruzijaca, izašao je Siradze, a ušao Amisulašvili

54. I dalje na terenu izgledamo slabo, kao da se ništa na odmoru nije moglo dogovoriti. Ovakvom igrom teško ćemo doći do pozitivnog rezultata.

50. Slobodan udarac za našu reprezentaciju. Ponovo se pokušava s nabacivanjem, koje uprvom poluvremenu nije prolazilo. Pranjić je ubacio, a suparnički vratar opet uzima loptu.

46. Izbornik Bilić je zamijenio Jelavića. U napad je ubacio Kalinića. Počelo je drugo poluvrijeme

Prvo poluvrijeme

45. Ništa nismo napravili u prvih 45 minuta. Navijači su na Poljudu naše igrače ispratili zvižducima. Bilić će na odmoru nešto morati učiniti.

40. Na terenu ništa novo. Moramo zabiti, a od igre nemamo ništa. Sve izgleda slabo.

37. Mandžukić se izborio za udarac. Pucao je, no njegov slab udarac lako je zaustavio gruzijski vratar.

35. Naša reprezentacija igra izgubljeno. Nema agresivnosti kod naših igrača.

33. Perišić je pokušao iz daljine. Njegova lopta otišla je preko vratnice.

31. Igramo promjenjljivo. Bez ideje, bez prave akcije. Gledatelji su utihnuli.

26. Napokon prigoda. Srna je prošao po desnoj strani, a njegov udarac odbio je Kaladze. Modrić je naletio na loptu i gađao u lijevu stranu vratara Loria. Vratar je skrenuo loptu koja je pogodila u stativu.

23. Moramo se trgnuti. Lopta nam ide sporo.

20. Loše smo ušli u susret. Još uvijek nismo stvorili niti jednu pravu prigodu za pogodak. Gruzijci vrebaju iz kontre.

17. 0:1 - Gosti vode. Kankava je nadskočio našu obranu i zabio za vodstvo Gruzije kraj nemoćnog Runje.

14. Navijači su se napokon oglasili.

13. Jelavić se uspio izboriti za loptu, sjurio se po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor, ali njegovu povratnu loptu presrela je obrana gostiju.

10. Pokušaj Gruzijaca, no kapetan Srna otklonio je opasnost.

5. Pletemo mrežu ispred gruzijskih vrata, ali bez konkretnog pokušaja da ugrozimo suparnička vrata.

2. Naša je reprezentacija ozbiljno stisnula.

1. Utakmica je počela. Hrvatska je prva krenula s centra.

Hrvatska će protiv Gruzije početi u sastavu: Runje - Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić - Mandžukić, Vukojević, Modrić, Perišić - Eduardo, Jelavić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije