Konačno

Prijevoz učenika od 9. rujna, još se ne zna tko će snositi troškove

Prvi dan škole u Koprivnici  (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
07.09.2013.
u 11:18

Grad Mostar i Vlada HNŽ-a ne mogu se dogovoriti oko plaćanja troškova

Nakon što su roditelji učenika osnovnih škola zaprijetili blokadama prometnica, sindikati štrajkom, predstavnici Vlade HNŽ-a i mostarske Gradske uprave sjeli su za pregovarački stol i konačno riješiti problem prijevoza učenika osnovnih škola u Mostaru.

Još nema dogovora


Podsjećamo, Grad Mostar je prestao plaćati prijevoz učenika i prosvjetara od 1. srpnja ove godine, a županija nije preuzela ove obveze. Rezultat ovoga je bio da su učenici ostali bez prijevoza do škola, zbog čeka stotine njih ovog tjedna nisu bili u svojim klupama. - Predstavnici Vlade HNŽ-a i Grada Mostara još se nisu dogovorili o tome tko će snositi troškove prijevoza učenika na području Mostara, unatoč tome što je nastava počela 2. rujna i što veliki broj učenika zbog neriješenog pitanja prijevoza ne pohađa nastavu. Na sastanku je postignut dogovor da se od ponedjeljka, 9. rujna, krene s prijevozom učenika, a da će se način financiranja troškova prijevoza od Grada i iz županijskog proračuna dogovoriti u idućih deset dana, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

Lasićev zahtjev

Ranije je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić poručio kako Skupština HNŽ-a mora hitno riješiti pitanje nacrta izmjena i dopuna Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju HNŽ. - Vlada HNŽ je na svojoj 53. sjednici, održanoj 22. srpnja 2013. godine, usvojila nacrt promjena spomenutog zakona, te ga odmah uputila u daljnju skupštinsku proceduru. Kako bi se problem prijevoza učenika, a koji je tretiran ovim zakonom, što prije riješio, očekujemo žurno reagiranje Skupštine HNŽ - poručili su iz Vlade HNŽ-a. Iz mostarske Gradske uprave su poručili kako tri mjesec već intenzivno upozoravaju na ovaj problem, te kako je odluka o prestanku financiranja prijevoza učenika i provjetara, te materijalnih troškova škola donesena na osnovi presude Ustavnog suda. Sada se čeka sjednica Skupštine HNŽ-a kako bi se pravno konačno riješio ovaj problem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?