Započeli radovi

Preusmjeravanje prometa u Mostaru zbog radova

radovi
Arhiva VL
05.05.2010.
u 13:23

Središte Mostara za dva tjedna dobiva novi izgled, prometovanje ulicama oko Rondoa neće se mijenjati

Budući da je vodovodna infrastruktura u ulicama koje vode do mostarskoga kružnog toka na Rondou (Trg hrvatskih velikana) dotrajala, ovih se dana vrši njezina sanacija i zamjena postojećih vodovodnih cijevi.

Spajanje na komoru

Prema riječima Dražena Vrljića, stručnog savjetnika iz Odjela za urbanizam i graditeljstvo Grada Mostara, po zamjeni vodovodnih cijevi nove će biti spojene na novu vodovodnu komoru u središnjem zelenom pojasu samog kružnog toka. -Tijekom ovih dana trebali bi na komoru biti spojeni priključci iz svih pravaca, odnosno ulica koje gravitiraju samom kružnom toku - kazao je Vrljić. Ističe da je do zamjene vodovodnih cijevi moralo doći jer u tom dijelu grada nisu godinama mijenjane. Naglasio je da će i sam kružni tok Rondo doživjeti određene rekonstrukcije. Naime, prema njegovim riječima, doći će do izmjene zelenog pojasa, odnosno rubnika. -Postavit će se novi granit na rubniku, ali gabariti kružnog toka ostaju isti. Važno je spomenuti da prilikom ovog projekta neće doći do ranije najavljivane trajne preregulacije prometa u ulicama oko Rondoa - kaže Vrljić.

Vodovodna mreža

Temeljem zahtjeva JP Vodovod d.o.o. Mostar, tijekom obavljanja navedenih radova doći će do privremene regulacije prometa na Trgu hrvatskih velikana (Rondo). Dolazit će do privremenih, ali i stalnih obustava prometa na kružnom toku. Sva vozila koja prometuju u tranzitu kroz Mostar moraju prometovati alternativnim pravcem, a to je Ulica Hrv. branitelja/Bulevar, križanje Španjolski trg s Ulicom Ante Starčevića, Ulica kralja Tomislava (Avenija) i u pravcu Čitluka, odnosno Širokog Brijega. Za vrijeme radova lokalni promet će se odvijati otežano. Iz Gradske uprave i Vodovoda su stoga i ovim putem pozvali vozače na oprez te da bez prijeke potrebe ne koriste ulice koje gravitiraju kružnom toku. Za vrijeme trajanja radova Ulica N. Š. Zrinskog (šetalište) bit će u potpunosti zatvorena za sav promet zbog izvođenja radova na sanaciji vodovodne mreže. Radovi na vodovodnoj infrastrukturi bi trebali biti završeni do 15. svibnja kada će promet na Rondou biti vraćen u normalno stanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?