Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Prestižna nagrada UN-a za Ministarstvo sigurnosti BiH

Nominirala ih nevladina organizacija „Žene ženama“
11. svibnja 2012. u 13:25 0 komentara 3 prikaza
UN

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine ovogodišnji je dobitnik nagrade Ujedinjenih naroda za javnu službu, što je najprestižnije međunarodno priznanje u ovoj oblasti. UN je u kategoriji „Promoviranje rodne ravnopravnosti u javnoj službi“ najboljom ocijenio inicijativu ovog ministarstva „Javno učešće u mirovnim procesima“.
Ministarstvo sigurnosti je za UN nagradu nominirala nevladina organizacija „Žene ženama“ iz Sarajeva, kao instituciju koja ulaže velike napore u uključivanju žena u sektor sigurnosti i ravnopravnosti spolova, posebno na promociji UN Rezolucije 1325 (Žene, mir i sigurnost) i Akcijskog plana za njezinu provedbu u BiH.  Ministarstvo sigurnosti je dobilo priznanje i pohvalu za promociju i uključivanje žena u operacije podrške miru Ujedinjenih naroda kao i njihov zapažen doprinos u izgradnji postkonfliktnih društava.

„Izvanredan uspjeh vaše institucije pokazan je kroz izvrsno služenje javnom interesu i uvjereni smo da ste time dali značajan doprinos unapređenju javne uprave u vašoj zemlji. To će zasigurno poslužiti kao inspiracija i poticaj za druge koji rade u javnoj službi“, navodi se u obrazloženju nagrade upućenog Ministarstvu sigurnosti iz UN-a. Tim povodom upućen je i poziv Ankici Tomić, šefici Odsjeka za međunarodnu suradnju u Ministarstvu sigurnosti BiH, da u lipnju prisustvuje obilježavanju Dana javne službe Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.