ususret izručenju

Press: Kalinića želi ubiti Legija, Šarić i Bojović

sretko
MUP
18.08.2010.
u 08:33

Izvor Pressa upozorava kako će puno veći izazov biti sačuvati Kalinića u Srbiji nego ga izručiti iz Hrvatske.

BEOGRAD - Dok se policije Srbije i Hrvatske dogovaraju o načinu kako će Sretka Kalinića prebaciti u Srbiju, srpske policajce brine i to kako sačuvati glavnog ubojicu „zemunskog klana" kojega žele ubiti Milorad Ulemek Legija, Darko Šarić i Luka Bojović zbog priznanja koje je dao policiji nakon uhićenja u Zagrebu, tvrdi današnji Press.

Izvor Pressa upozorava kako će puno veći izazov biti sačuvati Kalinića u Srbiji nego ga izručiti iz Hrvatske.

- Prema našim informacijama, puno je onih koji bi voljeli da Sretko Kalinić ne bude među živima i u sudskom postupku ne ispriča ono što je već ispričao tijekom saslušanja u Zagrebu. On se opasno zamjerio Miloradu Ulemeku Legiji priznanjem da je on zapovjedio ubojstvo zaštićenog svjedoka Zorana Vukojevića Vuka, kojega su u lipnju 2004. brutalno ubili braća Simović i Zoran Pović. Za Kalinićevu smrt zanimanje pokazuje i Luka Bojović, jer je temeljem iskaza Kalinića i Simovića protiv njega otvorena istraga na osnovu koje će se on naći na tjeralici - kaže izvor Pressa.

Konačno, nastavlja izvor, za Kalinićevu glavu je zainteresiran i Darko Šarić, jer se procjenjuje da bi njegovo svjedočenje moglo otkriti mnoge nepoznate detalje koji se ne tiču samo krijumčarske biografije ovog pljevaljskog narko-bosa koji je još u bijegu. Press podsjeća da je Kalinić do sada priznao pet ubojstava, Luku Bojovića je optužio za osam ubojstava, jedan pokušaj ubojstva i dva napada, a "zemunce" je optužio za četirri ubojstva koja su naručili Legija i Dušan Spasojević Kum, danas pokojni šef zemunskog klana.

- Očekujem da će Kalinić biti u Beogradu vrlo brzo, u narednih nekoliko dana, a ovisno od sigurnosne procjene bt iće upućen u Okružni zatvor u Beogradu ili u neki zatvor u Srbiji - kaže ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović. Prema saznanjima Pressa, srpska i hrvatska policija trenutno se dogovaraju o načinu kako će Kalinića iz Zagreba prebaciti u Beograd. Sugovornik Pressa iz MUP-a Srbije kaže da će Kalinić najvjerojatnije biti prebačen zrakoplovom ili helikopterom iz Hrvatske u Srbiju jer se još nije oporavio od ranjavanja iako se razmatra i mogućnost transfera kolonom terenaca. Bez obzira na način prebacivanja, u akciju će prema izvoru Pressa biti uključeno "nekoliko stotina hrvatskih i srpskih specijalaca".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?