NESREĆA U SL. BRODU

Preminula jedna od tri ozlijeđene učenice, roditelji donirali organe

Ivona
Foto: screenshot/Facebook
1/7
Autori: vb/VLM, bk/VLM/ldp
29.04.2013.
u 09:24

Roditelji preminule djevojke donirali su njezine organe. Stanje ostalih djevojaka i dalje je ozbiljno.

Jedna od tri učenice brodske Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, na koje je u četvrtak navečer očevim BMW-om naletio 19-godišnji Deni Župan iz Podvinja, preminula je u bolnici nakon trodnevne borbe za život. Druge dvije djevojke polako se oporavljaju.

Petnaestogodišnjakinja iz Nove Gradiške koja je u bolnicu primljena s teškim ozljedama glave i čije je zdravstveno stanje od početka bilo najkritičnije od triju ozlijeđenih djevojaka, svoju je životnu bitku izgubila u nedjelju. Prema riječima voditeljice Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dr. Jasminke Kopić, kod djevojke je nastupila moždana smrt, odnosno došlo je do potpunog zatajenja i nepovratnog prestanka svih moždanih aktivnosti.

Iako je nesreća završila najcrnjim mogućim scenarijem koji im život može napisati, roditelji su smogli snage i donirali organe tragično preminule djevojke.

– Nakon razgovora s obitelji i njihova pristanka, u noći s nedjelje na ponedjeljak izvršena je višeorganska eksploatacija organa. Stanje preostalih dviju djevojaka i nadalje je veoma ozbiljno. One su na jedinici intenzivnog liječenja i svakodnevno ih operiraju – kazala je dr. Kopić.

Na Facebooku je formirana grupa podrške učenicama Anamariji, Ivoni i Margareti, a na zidu grupe napisano je da će se pogreb stradale učenice održati sutra u  15.30 sati u Gradiški. Iz minute u minutu na zidu se ispisuju riječi podrške i izražava sućut obitelji preminule djevojke.

Podsjetimo, mladi vozač koji zbog svojih godina i snage motora nije smio upravljati vozilom, u četvrtak je izgubio nadzor te udario u tri učenice koje su se vraćale kući iz škole. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, istražni sudac odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

O nesreći se oglasila i majka mladog vozača.

– Ljudski suosjećamo s obiteljima djevojaka, naše želje i molitve za ozdravljenje stalno su uz njih. Sudbina se poigrala sa sve četiri obitelji, a našoj se obitelji sada pripisuju bahatost i bogataško razmetanje. Mi smo obična prosječna, poštena, mirna i skromna obitelj, oni koji nas poznaju znaju da nismo nikakvi razmetljivci i da naš sin nije agresivac, buntovnik i kriminalac – kroz plač je rekla Jasna Župan.

Brođani smatraju da je uz brzu vožnju uskom ulicom nesreći kumovala rupa koja se nalazila na prometnici, a koja je u subotu popravljena velikom brzinom. Na telefonske pozive u tvrtki Cestar koja održava prometnice nitko se nije javljao za komentar.

>> Majka: Mi smo mirna i skromna obitelj

>> Mladiću koji je pokosio tri učenice istražni zatvor od mjesec dana

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?