Wardenclyffe

Preko interneta skupljaju novac za pretvaranje Teslina labosa u muzej

odlazak12
Foto: Davor Puklavec
1/2
17.08.2012.
u 10:16

Matthew Inman mora skupiti 850 tisuća dolara, a država New York dodat će isti iznos novca

Radno mjesto velikog znanstvenika Nikole Tesle moglo bi biti pretvoreno u muzej, ostvari li se namjera Matta Inmana koji je započeo akciju prikupljanja novca putem interneta za kupnju Teslina laboratorija. Toranj Wardenclyffe, poznat i kao Teslin toranj, izgrađen je početkom 20. stoljeća za bežični prijenos energije, no zatvoren je 1917. godine zbog nedostatka sredstava. Posjed je sada u prodaji za 1,6 milijuna dolara.

Uspije li Inman, pokretač humoristične internetske stranice The Oatmeal, prikupiti 850 tisuća dolara, država New York dodat će isti iznos novca, što će rezultirati iznosom koji će biti više nego dovoljan za kupnju posjeda, ali ne i za gradnju muzeja. Inman je putem stranice IndieGoGo dosad prikupio gotovo pola milijuna dolara, a za ostatak novca ostalo mu je još 44 dana.

− Nikola Tesla neopjevani je heroj povijesnih knjiga. Dao nam je toliko puno, a mi smo mu vratili tako malo − otkrio je Inman razloge za svoju akciju, dodajući kako nije pošteno da Teslin najveći rival Thomas Edison ima toliko centara, dok ne postoji nijedan pravi muzej Nikole Tesle.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?