BOŽO LJUBIĆ

Preglasavanje Hrvata omogućio je Petritsch

ljubic
VL FOTO
20.02.2011.
u 11:48

Mogućnost da Ustav FBiH dopušta uspostavljanje vlasti bez suglasnosti većine hrvatskih predstavnika u Domu naroda, donio je bivši visoki predstavnik Wolfgang Petritsch

Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić ne vidi spremnost SDP BiH da se u formiranju vlasti razgovara u realnim okvirima, uvažavajući suštinu BiH i duh Ustava iz Daytona, kojim je zacrtano da BiH može funkcionirati i opstati samo kao “država tri konstitutivna ravnopravna naroda”. Prema njegovu mišljenju, jedini mogući dogovor je formiranje vlasti koja će uvažavati većinski izborni legitimitet svakog od tri konstitutivnih naroda, a pritom se blok koji čine HDZ BiH i HDZ 1990. nikako ne može zaobići, jer nosi 90 posto hrvatskoga izbornog legitimiteta.

On je rekao da Ustav Federacije BiH dopušta uspostavljanje vlasti bez suglasnosti većine hrvatskih predstavnika u Domu naroda i da su tu mogućnost otvorile oktroirane promjene Ustava FBiH, koje je donio bivši visoki predstavnik Wolfgang Petritsch, kazao je Ljubić.

Komentara 2

CI
cinbenik
13:01 20.02.2011.

On je rekao da Ustav Federacije BiH dopušta uspostavljanje vlasti bez suglasnosti većine hrvatskih predstavnika u Domu naroda. Pa sto se onda odlucivati za nesuradnju i ponavljati ko papagaj za \"VOLJU H.N\" i traziti od drugih da se smiluju i nekoriste svoja prava.Prestanite vise plakati zamrzice nas i najrealni,a kada ste moljeni prije izbora da se ujedinite nije bilo govora.Grijesite od kada postoji HDZe i trazite krivca na drugoj strani.Proglasavate Hrvate koji drugacije misle za izdajnike i posli ce te se ponovo cuditi.Dosta sa glupostima i navodjenja vode samo ze jednu regiju i otvorite vidike odvescete nas u sukobe izmadju Hrvata.

KO
kolovoz
22:05 20.02.2011.

da.da upravo su dva hdz-a bili mozda i kljucni problem oko koga ste se sada i ujedinili sva blagovremena nastojanja da se ne dijelite odnosno da sve hrvatske stranke imaju koncezus oko bitnih stvari vi -dva hdz-a ste odpuhnili i otislo je stosta u vjetar mozda i nepovratno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?