PRIMOPREDAJE

Predaja ministarstava, pečata, službenih vozila još čeka

Ljubić
VL FOTO
30.03.2011.
u 08:40

Ministar Damir Ljubić je kazao da je riječ o potpuno nelegalnom činu koji ima sve elemente državnog udara

Unatoč zaključku “nove federalne Vlade” prema kojemu je osnovano povjerenstvo za primopredaju dužnosti od federalnih ministara iz ranijeg saziva, primopredaja se ne odvija kako su to očekivali platformaši. Naime, prema aktu koji je potpisao “novi” premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, osmeročlanom povjerenstvu se nalaže da uđe u urede i zapisnički konstatira zatečenu dokumentaciju i opremu, pozove federalne ministre iz ranijeg saziva zbog preuzimanja privatne dokumentacije u roku od dva dana, preuzme pečate ministarstava i predaju “novoimenovanim” ministrima te da preuzme službena vozila.

Mijenjali bi i brave...

No, u točki pet zaključaka “nove” Vlade navodi se da je povjerenstvo ovlašteno osigurati i fizičku zamjenu brave na prostorijama ureda.

Nema što, ovaj “demokratski” akt platformaša koji je potpisao premijer Nermin Nikšić u najmanju ruku podsjeća na puč i ponašanje vojne hunte u nekim južnoameričkim državama.

No, iako su se nadali da će primopredaja ići lako, čini se da od primopredaje nema ništa. Naime, ekipa Večernjaka bila je neposredno u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u trenutku kada je trebala biti obavljena primopredaja. Točno u 11 sati na vratima ureda resornog ministra Damira Ljubića pojavilo se povjerenstvo za primopredaju. U uredu su u tom trenutku bili savjetnik Drago Bilandžija, tajnica, vozač i djelatnik Ivica Zadro. Nakon kraćeg zadržavanja, povjerenstvo je napustilo prostorije ovog ministarstva neobavljena posla i zaputilo se prema uredu ministra financija Vjekoslava Bevande, gdje je također za jučer bila predviđena primopredaja dužnosti. No, ono što čudi jest činjenica da se Jerko Ivanković Lijanović, “novoimenovani” ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, uopće nije pojavio na primopredaji.

Nelegalan čin

Iako je poručivao s terena kako se nalazi na putu iz Banje Luke za Sarajevo, Lijanović se nije pojavio. Nakon što je povjerenstvo otišlo neobavljena posla, ministar Damir Ljubić nam je kazao da je riječ o potpuno nelegalnom činu, te da je riječ o nelegalnoj i nezakonito izabranoj vlasti, kao i da iz tog razloga smatra nelegalnim i povjerenstvo za primopredaju. “Sukladno tome, ostajem pri stajalištu da na takav način nećemo nikada izvršiti primopredaju. Dakle, danas nije bilo nikakve primopredaje u ovom ministarstvu”, kazao je Damir Ljubić.

Kada je u pitanju nedolazak “novoimenovanog” ministra Jerke Lijanovića, Ljubić je kazao kako mu je žao što se nije pojavio. Prema njegovim riječima, to bi u svakom slučaju bio čin otimanja fotelje i ništa više. “Vjerojatno ga je bilo stid. Da se kojim slučajem pojavio, samo bih mu rekao - evo ti fotelja. No, ničija do zore nije gorjela”, dodao je ministar Damir Ljubić. I u Ministarstvu financija je bilo zanimljivo. Prema informacija kojima raspolažemo, i resorni ministar Vjekoslav Bevanda smatra kako je povjerenstvo koje je imenovala “nova” vlada nelegalno i protuustavno. Stoga je povjerenstvo i Ministarstvo financija napustilo neobavljena posla jer ih ministar Bevanda nije ni primio. Drugim riječima, pokušaj platformaša za preuzimanjem dva federalna ministarstva nije uspio. Novi atak spomenutog povjerenstva na Ministarstvo turizma i okoliša, Ministarstvo pravosuđa, kao i Ministarstvo rada i socijalne politike očekuje se već sutra.

Komentara 3

BA
barbaizamerike
02:41 31.03.2011.

jedno jutro osvanu nove drzave sa puno zahoda

LP
Ljubomir Pavlovic
09:23 30.03.2011.

Ministre Ljubiću i ministre Bevanda kome je istekao mandat trebali ste prije postaviti živi štit oko sebe kako je Elgadafi tako uradio pa mu ni Nato ništa još ne može. Ima ovih HDZ -ovaca moglo je i vama uspjeti još koji dan da ostanete u onoj udobnoj fotelji i dobro reće Ljubić ministar koji neda fotelju.\"nićija nije do zore dogorila\" samo što on misli da se ta narodna doskočica ne odnosi na njega.

PA
park
11:44 30.03.2011.

A reko sam ja vama , jedno jutro osvane nova brava , novi ministar , nova sekretarica i novi zahod .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?