Neretvanski derbi

“Požutjelo” pola igrača, treneru GOŠK-a isključenje

Gabela
Frano Matić
28.10.2013.
u 10:03

Domaći trener je u ljutnji nabio loptu, sudac ga poslao na hlađenje

Bio je pravi općinski derbi samo u prvom poluvremenu kada su nogometaši GOŠK-a i Čapljine pružili dosta lepršaviju i povezaniju igru u odnosu na drugo poluvrijeme koje je, opći je dojam, samo trgalo živce navijačima na tribinama stadiona Podavala u Gabeli. Na kraju su s minimalnih 1:0 slavili domaći nogometaši GOŠK-a, a jedini strijelac na utakmici bio je Stanko Cvitković. Ipak se očekivao veći broj gledatelja na ovom općinskom derbiju i ujedno derbiju 11. kola 1. lige Federacije BiH. No, i oni koji su jučer po lijepom vremenu pohodili Gabelu mogli su uživati tek u tom prvom dijelu utakmice, kada smo i zabilježili ono što može dobiti prolaznu ocjenu.

Nervozna igra

Iako je u drugom poluvremenu viđena dosta nervoznija igra i dosta žutih te i jedan crveni karton ipak je sve proteklo u fer i korektnom ozračju pa su nogometaši na kraju teren napustili i zagrljeni i uz međusobne čestitke. Od samog početka domaći su “lavovi” krenuli nešto odlučnije pa su u prvih desetak minuta imali izglednije prigode preko Cvitkovića i Bonacina koje je onako majstorski ubačenim loptama „hranio“ kapetan GOŠK-a Miljenko Bošnjak. No, Čapljina se brzo oslobodila tog početnog pritiska domaćina pa je počela i prijetiti vrataru GOŠK-a, a u najboljoj situaciji bio je Jurčević kada je natrčao o glavom loptu poslao iznad grede. I baš kada se igra rasplamsala domaći preko Cvitkovića u 25. minuti dolaze u vodstvo. Na dobar ubačaj Bošnjaka s desne strane najbolje je reagirao visoki Cvitković je glavom loptu pospremio u mrežu nemoćnog vratara Čapljine. Već nakon dvije minute Čapljina je umalo i poravnala rezultat. Iz slobodnjaka je s nekih 20-ak metara dobro tukao Rako ali se vratar GOŠK-a Marko Sušac ispružio “koliko je dug” i loptu izbacio u korner. Ipak, na poluvrijeme se otišlo s tom minimalnom prednošću domaćih a što je bio i konačan rezultat ove utakmice s dva posve drugačija poluvremena.

Kartoni

I dok se u prvom dijelu utakmice ipak trčalo i nizale prigode u nastavku je viđena dosta nervoznija utakmica s čak devet žutih i jednim crvenim kartonom (Rako, Čapljina), kao i isključenjem domaćeg trenera Faruka Kulovića. Nezadovoljan jednom odlukom suca Muse domaći je trener u 60. minuti ljutito napucao loptu “nebu pod oblake” pa ga je glavni sudac ove utakmice odmah udaljio s terena, ali mu pri tome nije pokazao crveni karton. U 85. minuti umalo hladan tuš za domaće navijače. Jednu ubačenu loptu napadač Čapljine Jelčić glavom šalje na gredu i tako je propala i najbolja prigoda Čapljine u drugom poluvremenu. Na kraju već opisano slavlje domaćih igrača i navijača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije