novi tragovi?

Potraga za Antonijom: Pretražuje se kamion, vozač na ispitivanju

'nestala antonia bilic'
Foto: 'PXL Fotodesk /Vecernji'
1/4
22.06.2011.
u 08:50

U policiji kažu kako nije važno što opis kamiona ne odgovara izgledu vozila o kojemu se govori već tjednima.

Kamion plave kabine i sivo-smeđe cerade koji je sinoć zaustavljen kod naplatnih kućica na autocesti A1 kod čvora Sveti Rok jutros pregledavaju policijski istražitelji, a vozač tog kamiona je doveden u sjedište PU šibensko-kninske u Šibeniku na obavijesni razgovor.

Antonija nestala prije 16 dana

To je potvrdila i Marica Kosor, glasnogovornica PU, koja pak nije govorila o tome odakle je i koje je dobi vozač, te zašto je doveden u vezu sa slučajem nestale 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, za kojom potraga traje već šesnaesti dan.

Tako zasad nema potvrde o nagađanjima kako policija ispituje muškarca od šezdesetak godina, s prebivalištem na području Karlovca. Inače, u policiji kažu kako nije važno što opis kamiona ne odgovara izgledu vozila o kojemu se govori već tjednima.

Podsjetimo, i jučer je u Šibeniku Predrag Brkopac, načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije pri Ravnateljstvu policije, kazao kako su zasad sigurni u kombinaciju boja na kamionu jer ju je potvrdilo više svjedoka: bijela kabina i plava cerada.

Policija provjerava brojne kamione

- U cilju potrage za nestalom djevojkom policija provjerava brojne kamione: ovo je samo jedan u nizu pregledanih vozila. Pritom se ne pregledavaju isključivo kamioni s bijelom kabinom i plavom ceradom, već i druga vozila - kaže Marica Kosor. Ukoliko zbog sličnosti vozača s objavljenim fotorobotom ili nekih drugih činjenica kamion može biti doveden u eventualnu vezu s slučajem nestale djevojke, policija provjerava i druga slična teretna vozila. Tako se i na kamionu zaustavljenom u Svetom Roku traže možebitni sumnjivi predmeti, te se istražuje gdje je zaustavljeno vozilo bilo na dan nestanka Antonije Bilić i tome slično, kažu u policiji.

Inače, jučer je u Šibeniku boravio i ministar unutarnjih polsova Toimislav Karamarko koji je kazao kako 'nema novih informacija'. Napomenuo je pak kako 'broj policijskih službenika koji sudjeluju u potrazi raste geometrijskom progresijom, te je sada angažirano 1230 policiajaca, uz podršku GSS-a, lovačkih društava i tako dalje', te kako su u policiji optimisti. Ponovljen je i poziv nepoznatom prosijedom mršavom muškarcu starom između 50 i 60 godina, za koga se tvrdi da je u trenutku kada je nestala Antonija Bilić bio nedaleko od nje, dok je stopirala na mostu prijeko rijeke Čikole, pa bi mogao imati za potragu korisne informacije.

Inače, i dalje se pregledavaju snimke nadzornih kamera s prometnica i objekata diljem Hrvatske, primaju se pozivi građana, provjeravaju se prijevozničke tvrtke kako bi se došlo do traženog kamiona, traga na mjestu gdje je posljedni put lociran signal Antonjin mobitel (odmorište Modruš na autocesti A1) i drugo, ponovili su policijski čelnici.

>>Karamarko: Za nestalom Antonijom traga više od 1200 policajaca


Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar kusturica
kusturica
01:04 23.06.2011.

nasli ga , izgleda: ovo doje, prekopirano, ovo je link: http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2004/januar/16/H-01-15012004.shtml Četiri i po godine robije SILOVAO STOPERKU SREMSKA MITROVICA - Draganu Paravinji (35) iz Nove Pazove Vrhovni sud Srbije potvrdio je zatvorsku kaznu od četiri godine i šest mesecici na koju ga je osudilo veće sudije Nebojše Starčevića u sremskomitrovačkoj Palati pravde zbog toga što je dokazano da je počinio krivična dela silovanje i silovanje u pokušaju. Paravinja je prvo 11. novembra 1996. godine, vozeći svoju \"ladu samaru\", registarskih oznaka RU 887-73, ugledao oštećenu M. Lj. koja je stopirala želeći da se prebaci do Inđije. Međutim, umesto da je samo prebaci do susednog mesta, napasnik ju je odveo na jedno tajnovito mesto i tu je uz pretnju i fizičko maltretiranje silovao a nakon toga izbacio iz automobila.

Avatar kusturica
kusturica
01:04 23.06.2011.

Sledeće godine, 15. novembra 1997. godine, Paravinja je na lokalnom putu Golubinci - Stara Pazova ugledao u prvim večernjim satima maloletnu Č. I. koja nije stopirala. Međutim, on je ipak zaustavio svoj automobil i na silu u njega ugurao maloletnicu. Međutim, Č. I. je sačuvala prisebnost, pritisnula sirenu, Paravinja se uspaničio, zaustavio \"ladu samaru\", što je maloletnica iskoristila da istrči iz automobila.

Avatar kusturica
kusturica
01:08 23.06.2011.

sta se sve trazi od osoba u HR i BiH: http://www.mup.hr/61.aspx evo sta traze u BiH: http://www.fup.gov.ba/index.php?option=com_content&task=category&id=42&Itemid=107

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije